Trombitás Kristóf a fideszes házi megmondóember ugyan nyíltan állt bele a hazájukat védő kárpátaljai magyar katonákba az általa posztolt képen Sándor Fegyir, egyetemi oktató, illetve a matematikus Traski Viktor az Ukrán-Magyar Oktatási és Tudományos Intézet dékánhelyettese szerepelt, ezzel még a Fideszeseknél is kiverte a biztosítékot.

A Jobbik szerint erkölcsi kötelességünk kiállni a kárpátaljai magyarok védelmében!
Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti képviselője felszólal a kormánypártok által az orosz-ukrán háború egyéves évfordulója kapcsán beterjesztett határozati javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 7-én. MTI/Illyés Tibor

A Jobbikos Gyöngyösi Márton azonban egészen másképp látja ezt a helyzetet, a politikus szerint kárpátaljai magyarok százai harcolnak szülőföldjük védelme érdekében az ukrán zászló alatt.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke és EP-képviselője ennek kapcsán úgy érvelt:

Nekünk erkölcsi kötelességünk kiállni a kárpátaljai magyarok védelmében!Most a legfontosabb a mihamarabbi és igazságos béke.

- húzta alá a Jobbik vezetője. 

A politikus kitért arra is, hogy a háború után azonban, ha Ukrajna a nyugati demokráciák közösségéhez szeretne tartozni, a területén élő nemzeti kisebbségek számára garantálnia kell jogaikat ukrán állampolgárként, és nemzeti kisebbségként is

Forrás: Alfahír

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Nem most van itt az ideje Kárpátaljából nemzetiségi kérdést csinálni és azt +oldani!!
Most inkább nyugalomra és józan észre,realitásra van szükség!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
KisGenyo2
Erkölcsi kötelessége minden jobbikosnak, aki legalább 5 éve is az volt, hogy azonnal eltakarodjon a párt környékéről is. Hiteltelenség, elvtelenség, aljasság okán. A többiekbek: "jó szórakozást kívánok, szalámivégek!"
Pálinkás Pál
nos...nektek nemzethy köcsögök, sikerült elérni ,hogy normális ember minimum utálja a külhoni parazitákat...így kontraproduktív mellettük érvelni...ja és a " kárpátaljai magyarok " putyler miatt vannak veszélyben...
ómió
Ja! Ugye, azzal, hogy majd' összeszarjátok magatokat, hogy minél tovább tartson a háború és minél több kárpátaljai magyar halhasson meg benne!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.