Hadházy Ákos közösségi oldalára írt bejegyzésében úgy fogalmazott "ez a kordokumentum most az egyetlen reményünk lehet".

Hadházy: "Ez a kordokumentum most az egyetlen reményünk lehet"
Fotó: Facebook / Hadházy Ákos

Mint írta, azért nem mondta le az ünnepi beszédét ma a zuglói megemlékezésen, mert "így legalább tudott valami lelkesítőt is mondani".

A dokumentum ugyanis pontosan egy évvel a forradalom előtt keletkezett, ahol arról nyilatkozott ünnepélyesen és hosszan az ellenzék, hogy ez nem egy igazi nyilatkozat, csak arról szól, hogy létrehoznak egy bizottságot, amelyik majd három hónap múlva tesz egy javaslatot egy igazi nyilatkozatra

- fogalmazott bejegyzésében.

Hadházy szerint "ha az ellenzékben már akkor is ez a teszetoszaság, semmittevés, végeláthatatlan vitatkozgatás és veszekedés ment az ellenzéken belül, mint ami annyira jellemző ma is".

De egy év múlva akkori léptékkel hatalmas, húszezres tömeg ért el pillanatok alatt hatalmas eredményeket, érte el pár héten belül a 12 pont sok követelését, akkor most sem reménytelen minden

- vélekedett Hadházy.

Hozzátette, ezzel korántsem azt akarja üzenni, hogy "csak kicsit várnunk kell, és majd biztosan jó lesz minden. Sőt."

Leszögezte, csak akkor lesz változás, "ha nagyon sok honfitársunk felismeri, hogy változatlan játékszabályok mellett a választások eredménye is ugyanaz lesz".

De ez nem elég; azt is fel kell ismerni, hogy ha elegen tesznek érte, minden hatalomra lehet eredménnyel nyomást gyakorolni.

Hadházy Ákos mai beszéde itt hallgatható meg. A 1847-es nyilatkozat pedig itt olvasható.

Forrás: Facebook

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
:))))

Hogy a magyarok mindig-mindig tanácskoznak, arról is, hogy egyszer majd tanácskozni fognak. Hej, Pató Pál úr...:)
Hadházy Ákos, szeretlek! És Krisztát is szeretem, és Törley Katalint is szeretem, és köszönöm, hogy helyettem is ott voltatok, ahol nekem is lennem kellett volna.
Isten áldjon benneteket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Nessy: Aszta! Te dohányzol? :)
Húsz éve letettem, de olykor, még most is nyúlnék a doboz után. Tudom, hogy cigarettázni már sosem fogok, de el-eljátszom a gondolattal, hogy milyen lenne egy pipából eregetni a füstöt reggelente , igen, a kávé mellé. :)
Örülök, hogy kellemesen érzed magad, üzenem a napnak, hogy ne sajnálja tőled a melegét. :)
ómió
Csak nem a bolsi aljasságotok egyik kordokumentumát találtad meg, Hullaházy efftárs!?
Nessy
@Nyírfa: Amikor volt motiváció letettem. Legutóbb 10 évig szolidáris voltam Életem párjával, amikor ő abbahagyta. Mikor meghalt, megszünt a motiváció. Magam töltök, egy könnyű dohányt.Sokkal olcsóbb, mint a gyári cigi. Minden tiszteletem a tied!
NKF
Ez a süket fasz mindenhová a fotósával megy?
Nyírfa
@Nessy: Az ember az igazán fontos dolgokat érzi, tudja, csak...a csoda tudja, félelemből?, lustaságból?, a látszólag könnyebb utat választva? halogatja, amiről le kell mondania, el kell engednie. Ilyen volt a dohányzás, és ilyen, nem egy , dícséretre nem méltó tulajdonságom, amiket ráadásul én sem szeretek magamban. :) Csak az a megszokás ne lenne! :)
Milyen lehet a pipadohány? Azt tudom, hogy piszok drága. Lehet, hogy csak egy másik életben fogom kipróbálni. :)
Yoda69
Azóta eltelt 170 év, es a magyar nép töktelen birka nép lett.
Azokkal, akiktől simán egy szó nélkül el lehet venni egy élet megtakarítását (MANYUP), azokkal bármit meg lehet tenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.