Március 15-én civilek tiltakoztak az ajkai sürgősségi osztály bezárása ellen, a főorvos sírva beszélt arról, hogy továbbra is minden beteget ellátnak. A Magyar Orvosi Kamara szerint semmire sem alkalmas a bezárt ajkai sürgősségi osztály helyett működő betegfogadóhely. Szerintük ott ugyanis csak annyi műszernek kell lennie, mint egy mentős esetkocsiban. A MOK úgy tudja, az ajkai kórház után máshol is megszűnhet a sürgősségi betegellátás.

Bezár Ajkán a sürgősségi osztály, a főorvos zokogva beszélt a mostani állapotokról – videó

Fotó: RTL Híradó

Március elején megszűnt a sürgősségi osztály az ajkai Magyar Imre Kórházban. Szerdán délelőtt ezért tüntetők sokasága gyűlt össze az intézmény épülete előtt a nemrég felújított osztály bezárása ellen tiltakozva – derült ki az RTL Híradóból.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ indoklása szerint a folyamatos betegellátás hiánya akár életveszélyes helyzetet is okozhat – ez tette szükségessé a változást.

Röst Zsáklin, a sürgősségi osztályvezető főorvosa sírva beszélt a csatornának az őket körülvevő helyzetről.

Mi, az osztályom összes dolgozója, az összes nővér és az összes orvos a megváltozott körülmények ellenére ugyanúgy felveszi mindennap a munkát

– fogalmazott. Hozzátette, egyetlen beteg sem maradt ellátatlanul az elmúlt két hétben.

Nagy Zoltán, a kórház főigazgatója tagadta, hogy megszűnt volna a sürgősségi betegellátás a kórházban, szerinte adminisztrációs intézkedés történt, „miszerint a sürgősségi betegellátási osztály sürgősségi betegfogadó-hellyé alakult át”.

Ez az átalakulás, úgy látszik, hogy az emberekben, azt az érzést keltette, ami téves, hogy megszűnt az ajkai kórházban a sürgősségi betegellátás. Ez nem így van

– értelmezte a helyzetet a főigazgató.

A Magyar Orvosi Kamara szerint azonban megszűnt a sürgősségi ellátás Ajkán. Egy sürgősségi betegfogadó-helyen az előírt felszerelés egy OMSZ mentőautó eszköztárának felel meg, a betegfogadóhely minimum feltételei között nem szerepel például számítógép sem, csak egy telefon – érzékeltette a helyzetet az orvosi kamara.

A MOK szerint a mentőknek meg sem szabadna állniuk az ajkai sürgősségin, de továbbra is oda érkeznek be, nekik ugyanis a legközelebbi helyen kell átadniuk a betegeket ellátásra. A MOK úgy tudja, az ajkai kórház után máshol is megszűnhet a sürgősségi betegellátás.

Forrás: rtl.hu/hirado, 24.hu
Fotó: RTL Híradó

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Irány a Very Important Person (rövidítve VIP) ellátás. Aki nem bírja fizetni az magára vessen. Ezt adja a családbarát kormány. A jobágyoknak csak vármegye jár főipánokkal, rabszolgamunkával.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
De Komáromi efftárs, mintha az egész kórházat be akarta volna zárni! Efftársilag az a "gyümölcsöző"!?
Terminátor
Baj van!
Nyugdíj korhatárt kell emelni, vagy a sürgősségi osztályokat bezárni!
Mind a kettő ugyanoda vezet!
Nessy
Gondolom, ha az igazgató úrnak sürgős ellátásra lenne szüksége, egyből Veszprémbe szállíttatná magát a mentőkkel, megbeszélve az ottani igazgatóval! Vagy ő sem tudja, mi a különbség egy ellátóhely, és egy jól felszerelt sürgősségi osztály között, vagy csak a lakosságot nézi ostobának!
Pálinkás Pál
sajnálatos, de a vidék megérdemli...ők ezt akarták.../ választás 2022. /
Eladott Ország
Irány a Very Important Person (rövidítve VIP) ellátás. Aki nem bírja fizetni az magára vessen. Ezt adja a családbarát kormány. A jobágyoknak csak vármegye jár főipánokkal, rabszolgamunkával.
Málna
Én ragaszkodom a számítógéphez, ha sürgősségi ellátásra szorulok. Hahaha.
Nessy
@Málna: Jó szórakozást! Majd ha egy sürgős ellátást igénylő esetben kilométereket utaztatnak, miközben mennek fontos percek, akkor lehet hahotázni.
Málna
@Nessy: Egy számítógép esetleges hiánya miatt csak nem fognak utaztatni...vagy igen?:-)
csak úgy....
bezárva minden olcsóbb, több jut a focira! :) -különben is,ne a betegségtöl fosson a magyar hanem a migráncsoktól! -ezt már bakondi efftárs is megmondta!
Málna
@KisTehen: A vidéki élet hátrányai...
drrotf
Bezár a sürgősségi osztály de lesz sürgősségi lélátás , mondta a kórház igazgatója!Fából akart vaskarikát csinálni, csak az lett a baj, hogy a saját osztályvezető orvosa sem ismerte a választ a ravasz kérdésre, illetve állításra, hogy nincs,de van szolgáltatás!Ott sírt a képernyő előtt, hogy megszűnik az ellátás a sürgősségi osztályon,nem ismerte fel azt az állapotot amit az igazgató ura olyan "megnyugtatóan" mondott el, pedig ez a doktornő egyetemet végzett és szakvizsgáék sorát tette le, és mégis azt hitte, szerintem joggal,hogy megszűnik az osztály működése, mert ami nincs az nem működhet!
jáger laszló
Csak átmenetilleg
Rövidesen újra nyit kedves látogatóink bánatára!!!
így is lehet mondani!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
@m73: Szakadjon rád a Lenin szobor, a bárcáskurva anyádat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.