Csőzik László, Érd polgármestere a Népszavának adott interjújában kitért többek között a jövő évi önkormányzati választásokra is, amivel kapcsolatban igen borúsan látja a helyzetet.

Érdi polgármester: „Az országos ellenzék ramaty állapotban van, semmi esélyt sem látok az összefogásra”
Kép: YouTube

A beszélgetés során Csőzik újságírói kérdésekre szót ejtett az önkormányzatiságról és az önkormányzati jogkörökről, de kitértek a jövő évben esedékes önkormányzati választásokra is. Ezzel kapcsolatban úgy véli:

A választásnak nagyobb tétje lesz, mint valaha.

Ezt kifejtve elmondta, hogy amennyiben „az ellenzéki pártok elvéreznek, a megnyert önkormányzatok száma akárcsak a felére csökken, akkor a következő országgyűlési választásokra a mostani ellenzék eltűnik a süllyesztőben. Nem lesz értelme elindulni se. Ugyanakkor azt is felvázolta, mi történhet, ha megtartják a jelenlegi pozíciókat, és megszerzik azokat a településeket, ahol legutóbb nem sok hiányzott a győzelemhez: szerinte ebben az esetben az ellenzék már érdemi hatalmi egyensúlyt képezhetne a kormánnyal szemben.

Az előjelek nem túl jók. Az országos ellenzék ramaty állapotban van, semmi esélyt sem látok az összefogásra. Az sem hallgatható el, hogy sajnos nagyon kevés az olyan ellenzéki önkormányzat, ahol az elmúlt négy évben a települési érdekekre tekintettel félre tudták tennia pártpolitikát és látható eredményeket tudnak felmutatni. Holott a választókat nem érdeklik a pártcsaták, csak az, hogy mi történik a településükön. A belső vitákkal csak megágyaznak a Fidesz visszatérésének. Jászberény nagyon jó példa: a pártokat nem megtagadva, de a helyi ügyekre, közösségekre támaszkodva lehet sikereket elérni.

Csőzik emellett arra is kiért, hogy jövőre ő maga is újraindul, ám azt még maga sem tudja, hogy civil jelöltként vagy függetlenként teszi ezt meg.

Forrás: Népszava.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Az önkormányzati választásokon ki kéne hagyni a pártokat és civilként indulni mindenkinek.
El kéne hagyni már ezt a pártoskodást, semmi értelmi nincs. A helyi lakosság leszarja a pártokat a fideszt is, normális lakóotthont szeretne. Szakmai alapon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@KisTehen: Orbán: Én egy ici pici ( geci) voltam , de jó nagy ( geci) lettem. Kicsiként kezdte, de egy rohadt nagy patkány tolvaj lett belőle. Orbán: Európa fázik. Európa pofázik. Az USA hibázik. Magyarország virágzik.Csurka hiányzik. Kristálycukor hiányzik.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/336687019_607995007418696_8531541468863989556_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=uxwbN5GL4SMAX_Kj4xx&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfD52GYdR_iRttO5kcKvwnSf0lJJ4RiXN5SD87cmKKotXA&oe=641CD73E
Tükröm, tükröm mond meg nékem: Minek tart engem a népem!
twitter.com/misterkarat/status/1244856110961561600/photo/1
Eladott Ország
@KisTehen: Valahogy ez jutott eszembe a hír hallatán: Promedád a gyönyörbe.
youtu.be/dXdgf4Y8BDY
Régen az volt hogyha érdeklődik az Unió az Eliosos "tenderről" akkor inkább nem is kérjük azt a 10 milliárd forintot. Na ez megy most nagyban ezermilliárdokban. Nekünk senki ne vizsgálja a sajátlábunkat. Megoldották okosba! Kínunkban röhögünk, mert unokáink se fogják látni a végét .Akinek lába van szaladjon! Manapság az a sláger a fideszhordánál, hogy a baloldal megszavazta volna az olajembargót. Minden más le van szarva. Ez a lényeg és az ostoba baromállat megnyugodva veszi majd meg az ezer forintos kenyeret, hogy micsoda [email protected] kormányunk van. A fideszbírkánál nincs sötétebb állat a földön. Bizony! Leszarnám, ha nem szopnának miattuk a többiek is, illetve az egész ország!...
( Gyurcsány, Soros, Brüsszel, migráns, rezsiharc...)
uploads.disquscdn.com/images/2c50f9826dc732d8e028f5f949f319ca6d5edebbc582838399c53387666a5e55.jpg?w=800&h=565
Philip Marlowe
"„Az országos ellenzék ramaty állapotban van"...

Nem! Rosszul látod pajtás!
Ellenzék egyszerűen NINCS!
Vannak akik annak képzelik magukat, de csak idétlen ingyenélők!
Philip Marlowe
@jáger laszló: Ugye viccelni tettszik Jáger úr!?
Ön ettől azért okosabb!...:))))
ómió
Ugyan már! Hazudozni pl.az efftársak már sokkal kacifántosabban tudnak, mint annakelőtte!
Istenakinincsen
A fideSS-maffiának jól jön ez a sok ellenzéki párt! Az ellenzéki pártok ellenzéki pártokkal rivalizálnak. Mire jó ez? A fideSS egységes és összetartja őket a közösen elkövetett bűncselekmények titokban tartása. Aki esetleg lebukik?...Azt is támogatják és befogják a pofáját jó sok pénzzel. Kéz kezet mos. Varjú a varjúnak nem vájja ki a szemét..."Oszd meg és uralkodj" elv alapján röhöghetnek a markukba, mert működik még mindig! Egypártrendszer van egy szétszabdalt megosztott ellenzékkel!
Tanulhatna tőlük az ellenzék, nem kicsit! Hahó ébresztő !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.