Fürjes Balázs hétfőn jelentette be, hogy lemond, de már meg is találták az utódját. Április 1-jén Panyi Miklós veszi át a helyét.

Ő lesz Fürjes Balázs utódja – Gulyás Gergely más változást is bejelentett

Panyi Miklós jelenlegi stratégiai államtitkár váltja Fürjest. Fotó: MTI/Kiss Gábor

"Sajnálattal, de megértéssel vettem tudomásul Fürjes Balázs miniszterhelyettes lemondását, aki március végével távozik a tárcától. Sok sikert kívánok neki jövőbeli megbízatásai ellátásához, egyben köszönetet mondok az elmúlt 5 év közös munkájáért. Fürjes Balázs a Miniszterelnökség államtitkáraként és miniszterhelyetteseként a kormányzati munkában és a fővárosért végzett tevékenysége során az elmúlt fél évtizedben múlhatatlan érdemeket szerzett. Április elsejétől a tárca parlamenti és stratégiai államtitkársága összevontan fog működni. A Miniszterelnökség miniszterhelyettese Panyi Miklós jelenlegi stratégiai államtitkár lesz" – jelentette be Gulyás Gergely Facebook oldalán.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Míg 2010-ben 42 államtitkár és 54 helyettes államtitkár vett részt a kormány munkájában, addig tavaly már 78 államtitkár és 122 helyettes államtitkár dolgozott az államapparátusban. " Felkarcsúsították. Nem mind1? Nagy ország, nagy apparátus...középhatalom. Senkit sem hagyunk az út szélén. Háborús időket élünk, nem lehet elég államtitkárunk! Egyébként úgy általában mit csinál egy államtitkár? "Semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni" - ezt szokták mondani, amikor megkérdezed tőlük. Éldegél az adónkból. Átveszi a zacskó pénzt, aláír , ilyesmi. Amit a főnöke megparancsol neki, és amit aztán továbboszt lefele, ezt hívják a pénzosztás hierarchikus rendjének, azaz ez a szolgálati út betartásának törvénye.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Eladott Ország: Kérdezősködhetsz, mert van válasz is: CSAK!
És mindenki tudja, hogy ez mit jelent. Nincs az a szigorú büntetés, amit ezek meg ne érdemelnének. Mindegyik, mind egy szálig!
jáger laszló
Gratulálok Panyi úr!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
@nemkati: Kell ennyi léhűtő! Mire körbe mutogatnak, hogy ki a felelős egy - egy elszabott intézkedésért, már el is évül a kérdés!
nemkati
@Nessy: Mivel minden fideszestől, fideszpártitól csak az az elvárás van: végrehajtani amit a malac elrendel, nem gondolkozni, a kiadott szlogeneket hajtogatni, így semmi változás nem várható, bárkit bárhova neveznek ki.
Eladott Ország
És hány dolgozik a minisztériumokon kívül (háttérintézmények) ? Egyáltalán, hány dolgozik? Na ja! Inkább az a kérdés, hogy ebből mennyi a hozzáértő. Hozzáértés? Az csak ilyen lipcsi' furfang. Az államtitkári létszám lecsökkentésével nagyon nehéz lesz teljesíteni a jelentős szakmai és társadalmi elvárásokat. Velük meg még nehezebb. Meg mindegyiknek még pár helyettes államtitkár. Az állam költséghatékonysági szempontokat néz, vagy hogy is szólt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.