Mindenki Nagy Jánosra várt a keddi tárgyaláson, de ő nem jött el.

Elképesztő: orvosi igazolással mentette ki magát a milliárdos csalásokkal vádolt volt államtitkár

Fotó: ATV

A Telex szerint kedd délelőtt elkezdődött a 2,2 milliárd forint hűtlen kezeléssel vádolt korábbi helyettes államtitkár büntetőpere a Székesfehérvári Törvényszéken. Bár mindenki az elsőrendű vádlottra, Nagy Jánosra várt, egy nappal a tárgyalás előtt jelezte a bíróságnak, hogy betegség miatt nem tud részt venni, védője így csak az orvosi igazolással érkezett.

Az ügy másodrendű vádlottját múlt héten hallgatták meg, de a hét további vádlott pedig nem ismerte el a bűnösségét a keddi előkészítő ülésen, amit a bíróság dísztermében tartottak.

Három fő pontja van a vádiratnak, amelyet az ügyész ismertetett röviden.

A fő vádpont szerint a volt helyettes államtitkár 2,2 milliárd forintot lapátolhatott ki az egyik állami tulajdonú nonprofit cégből.

Az állami cég az egyik ügyvédi irodának 500 milliót, a másik, földügyekben ismert irodának 1,7 milliárd forintot fizetett ki olyan feladatokra, amelyre az ügyészség szerint valójában nem volt szüksége a minisztériumnak.

A másik vádpont szerint a belvárosi önkormányzat egyik intézménye úgy kötött adatvédelmi szerződést Nagy János cégével, hogy már szerződésben állt egy adatvédelmi tisztviselővel.

A vád harmadik pontja szerint Nagy János helyettes államtitkárként már 2020 elején értesült arról a kormányzati szándékról, hogy szeretnék meggyorsítani a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolását.

További részletek a Telex cikkében!

Forrás: Telex.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
abból a sok pénzből simán jut mindenre...még felmentésre is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
abból a sok pénzből simán jut mindenre...még felmentésre is.
Eladott Ország
A bűnöző román cigány kolostorgeci megmondta, hogy senkit nem hagynak az út szélén, csak a magyar népet és a jogállamot szarják telibe. Egyébként a 2,2 milliárd forint nem egy babapiskóta összeg, futja megkenhető orvosokra, ügyvédekre és fideszes politikusokra is. Talán meg is ússza, ha lopott vagyon szerényebb összegével is beéri, azaz gondol az elöljáróira. Jogállam az b+!...
Eladott Ország
"Ez is azt mutatja, hogy nem a rendszer korrupt, csak egyes emberek belőle", meg a kettes, hármas, négyes, mely konvergál a (∞) -be. Ha egyetlen egy kivétel van akkor már nem a rendszer a korrupt mondja a furfangosgangeszkipcsak és megbizottja Bíró Ferenc, az Integritás Hatóság elnöke. Ezek a szarházik egy fészakaljából valók.
Kapanyél
Függetlenül, hogy kiről van szó, ilye esetben mindig be kellene kérni egy kívülálló orvosszakértő véleményét és ha neaggyisten "tévedett" az igazolást kiállító orvos, azt is berángatni a hatóság eljárásának akadályozásáért és eltiltani egy écre a praxisa gyakorlásától. Szerintem kevesebb lenne az orvosi felmentés ilyen esetekben!
Toller Béla
Bír úr, a kedves nagynénIkéjét ! Ha már elfogadta az orvosi papírt, de legalább az orvost is zárja emellé a gazember mellé ! A pecsét megmondja, kit kell bezárnia ! Legalább egy hónapra !
balos
Ahol a korrupt rendszer megvédi "fiait",ott a korrupt orvos is arathat!
Eladott Ország
És ezek csak ugye helyettes államtitkárok voltak. Mennyit lophat akkor egy "rendes" államtitkár és a miniszter? Még egy sötét parasztot beáldoznak a brüsszeli zsozsóért, amiből az új államtitkár majd 4 milliárdot lophat. Amúgy az egész vidéket ellopták, erdőstől, földestől. Túl mohó volt, az alkotmányos költséget is megtartotta. De mikor kerül már a disznófejűre a sor?
- Mért visel Orbán napszemüveget?
- ???
- Nehogy fény derüljön az igazságra!
namihami
Pedig nem is olyan! Ahogy a Völner se! A Jucika se! És a többi se...
jáger laszló
NJ olyan beteg mint é!!!??
Pontosabban semennyire!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
icegygenabro
Ezt teszi a gerincnélküliség...jellemző fidernyák tulajdonság!
drrotf
@Dr. Proktor: ..csak Nagyék Janijának sokkal jobb és hitelesebb orvosai vannak mint L.Lajcsinak!Rossz orvost választottál Lajcsi!Máskor előbb érdeklődj, ha sikerrel akarsz járni.
ómió
Miért? Czeglédy efftárs mivel szokta?!
icegygenabro
@ómió: Hazudd rá tirpák! Kecskék bírnak???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.