Katonai menetoszlop közlekedésére kell számítani az országban – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Katonai menetoszlop közlekedésére kell számítani az országban – bejelentést tett a Magyar Honvédség
Fotó: Érdeklődők a Magyar Honvédség toborzó napján a Hősök terén 2022. október 16-án. Középen a Magyar Honvédség új, lánctalpas, gépesített lövész gyalogsági harcjárműve, a Rheinmetall által gyártott Lynx KF41. MTI/Koszticsák Szilárd

Az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár 2023. március 29-én a délelőtti órákban technikai átcsoportosítást hajt végre Hajdúhadházról Hódmezővásárhelyre, ezért megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az alábbi útvonalon:

Hajdúhadház – 354. számú út – 4. számú főút – 47. számú főút – M35 autópálya – 47. számú főút – Hódmezővásárhely, Zrínyi laktanya.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy

a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását kísérőjárművek biztosítják

- írják. Hozzátették: Kérjük a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja – tették hozzá.

Forrás: MTI/OS

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Ezt nem akarom elhinni, páncélozott hajdúdandár? És mitől hajdú az a dandár? Fő fegyverzetük a muskéta meg a karikás ostor?
Mi jön még? Nehézlovasság? Vértesezred? A felderítők lesznek a fürkészek és markotányosok főzik az ebédet?
Merrefelé van az az előre, amely felé állítólag tartunk?
Gazella
Naná hisz a NATO mozgat , nem a nincs magyar hadsereg.
NATO nélkül szaz ország olyan lenne mint a lepkefing.
Juhász István
Katonai KOVOJ közé nem lehet besorolni civil autóval. Hogyan lehet majd közlekedni, le kell állni egy pihenő- helyen, és kivárni, amég tovahaladnak ? És a LOVASSÁG majd jól összszeszarja az utat ?
Giovanni Alba
@Juhász István: ma, 05:25
Ha jól tudom ez nem újdonság, menetoszlopba besorolni eddig is tilos volt. Megadták az útvonalat, az időpontot, nem kell akkor arra menni.
A lovasságnál meg rendszeresíteni fogják a lópelust, honi bázis azonosítóval. Az utak mentén meg bizonyos távolságra egymástól lesznek gyűjtőkonténerek R-Depo felirattal (némiképp Récsölre utalva), mert a lócitrom nem szemét, ha hullad(t)ék is, majd az M&M Művek (nem cukorka) dolga lesz a begyűjtés és a "terítés". Mennyi pétisót lehet így megspórolni! Amezőgazdák ősszel és tavasszal csapatösszevonásokért fognak kilincselni a haderő logisztikai vezetésénél.
Napsugaras boldog jövő.
Gauntlet
@Horizont: gyorsan el kell foglalni Újfehértót, míg a tírphakook nem figyelnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.