Teljesen távol álltak az olyan dolgok eddig Puzsér Róberttől, mint a rasszizmus, ezért is annyira meglepő a kijelentés, amit tett. Puzsér ugyanis a keddi, Spirit FM-en futó rádióműsorában Ábrahám Róbert március 20-i, az ATV Csatt című műsorában elmondott szavaira reagált, egészen megdöbbentően – vette észre a Blikk.

Cigányozással vádolják Puzsér Róbertet
Fotó: Youtube/ATV

A műsorban Ábrahám arról beszélt, hogy úgy látja, elindult valamilyen spirituális átállás a világban.

Ábrahám gondolataira Puzsér Róbert így reagált a Spirit FM-en:

Szeretném jelezni Ábrahám Róbertnek, ha nem lett volna felvilágosodás meg annak nyomán polgári forradalom, akkor ő a cigány származásával tőzeget szedhetne a lápon legfeljebb. Nem fideszes megmondóemberként adhatná el a felvilágosodás kritikáját, hanem a tőzegszedéshez szólhatna hozzá, ahhoz is nagyjából a gyerekeinek és a feleségének.

Ábrahám Róbert szerint Puzsér teljesen irreleváns módon rángatta bele a származását és a családját az egészbe, a kritikus szavai pedig már túlmennek a szabad véleménynyilvánítás fogalmán. Szerinte nem az a rasszizmus, amikor valós, tabu társadalmi témák kapcsán őszintén fogalmaznak, de még csak nem is az, amikor valaki cigány vagy zsidó vicceket mesél.

A vegytiszta, esszenciális rasszizmus az, amikor jön a felsőbbrendűsködő megmondóember, és jelzi, becsüljem meg, hogy egyáltalán kijöhetek a lápos mocsárból, és legyek hálás, hogy létezhetek. Egyébként is, hogy jövök én ahhoz, hogy gondolkodni merjek, vagy véleményen legyen bármiről is. Pláne olyan nem az én fajtámnak való dolgokról, mint a felvilágosodás. Örüljek, hogy ők, a Puzsér-féle jóságos misszionáriusok, akik a szalonokban rendszeresen megemlékeznek a magamfajta vadember edukációjának jövőbeli lehetőségéről, egyáltalán gondolnak velem és a fajtámmal. Érjem be ennyivel, és ne feszegessem a határokat

- mondta el véleményét a műsorvezető, akit az is megdöbbentett, hogy a Puzsérral egy helyiségben lévők sem korrigáltak a kritikus-publiciszta kijelentései után, sőt, "feoldódtak a mocsokban", és a végén Ábrahám Róbert már úgy érezte, egy lélektelen, alsóbbrendű faj megszemélyesítéseként beszéltek róla, akinek a jelenléte illegitim.

Ettől még az első zsidótörvény is megengedőbb volt

- zárta gondolatait Ábrahám Róbert, aki a hallottak ellenére sem szeretne semmilyen jogi lépést tenni a műsorral szemben.

Forrás: blikk.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Ábrahám Róbert vagy nem érti vagy nem akarja érteni miről beszélt Puzsér. Ha nincs felvilágosodás akkor marad a kasztrendszer, az elnyomás. Erről beszélt Puzsér.
gina
Nekem a cigánysággal semmi bajom, csak egy akit gyülölök az OV rohadék cigány,,,egy maffia tolvaj elmebeteg nárcisztikus beteg alja, remélem eltünik egyszer a magya politikábül, ez az ország megszenvedte már a multját és ennek a rohadék cigánynak még a jövöjét is,,,,
jesz
@human: kasztrendszer ma is van...itt is, és a művelt nyugaton is...

Itt most építik azt a kőgazdag réteget, amely ugyan nem kékvérű, de szeretne a legfelső kaszt lenni...sokba kerül ez nekünk...
Egy-két generáció, eltűnnek a mai idősek is, és akkor már lehet nagyságos urazni, természetes lesz az alsó néprétegeknek
human
@jesz: Nyugaton hol van kasztrendszer szerű működés és miért?
CsipkeRózsa
Ha 1867.-ben nem mondják ki a zsidók egyenjogúsítását, akkor én még mindig másodrendű, kevesebb jogosultsággal rendelkező állampolgár lennék Magyarországon.

Ez is egy példa, nem rasszizmus!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.