Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben – erről az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára beszélt az MTI-nek.

Szombattól mozdulni sem lehet majd az élelmiszerboltokban: ellepik a vásárlók az üzleteket MTI/Máthé Zoltán

Vámos György jelezte: a január és a február az év két legkisebb forgalmú hónapja, majd a húsvét előtti időszakban mindig megélénkül a kiskereskedelem. A főtitkár szerint idén szintén arra lehet számítani, hogy elsősorban az élelmiszerek, de az iparcikkek forgalma is nő az elmúlt hónapokhoz képest.

Az előző év azonos időszakával összehasonlítva folyó áron természetesen többet hagynak majd az üzletekben a fogyasztók, a megvásárolt árumennyiséget tekintve pedig abban bíznak, hogy lesznek olyan termékcsoportok, amelyeknél eléri az előző évi szintet a kiskereskedelmi forgalom volumene – fogalmazott az OKSZ főtitkára. Hozzátette, hogy ebbe a körbe tartoznak az árstopos termékek is, mert részben kapcsolódnak a húsvéti ünnepi étkezéshez.

Vámos György elmondta: bőséges a kínálat, van elegendő áru az üzletekben, esetenként ugyanakkor előfordul, hogy a gyártók nem tudnak megfelelő ütemben szállítani. Ezt az okozza, hogy most nehezebb olyan pontosan felmérni a vásárlói igényeket, mint korábban – mutatott rá.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az üzletláncok sok akciót hirdetnek. A kereskedők azzal számolnak, hogy a családok többet tudnak költeni, mint az év elején.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 08:25 ☻ Magyarország az EU második legszegényebb országa. A lakosság egyharmada a létminimun él. Ezt 12 év alatt abszoloválta a fidesz bűnbanda. Az egykori vidám barakból az EU Bangladese lettünk.
Csak Norisz és senki más
Mitől? Kitől? Árukipakolás? Mert hogy pénz az nincs! Ugyanis 3-10. között jön a fizu!
jáger laszló
Képzeld L mégis tudtam kényelmesen mozogni a boltban
Tömeg pedig sehol!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
@KisTehen: Ezt te hol olvasod, te csökött agyú vadmarha?
ómió
Csak nem az "intergalaktikus orbáni inflációt" csökkentik multiék!? Hát, van képük "elkúrni" az efftársi élvezetet!?
csak úgy....
@Philip Marlowe: a hajléktalanok is eljárnak vásárolni te féleszü, és van belölük böven! - ma te vagy az ügyeletes hülyegyerek?
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:31 ☻ Közlöd: "Csak nem az "intergalaktikus orbáni inflációt" csökkentik multiék!?" Egyenlőre csak a TOP 10- ben vagyunk világszinten, de a 27% ÁFA az már világelső!
A magyarországi élelmiszerinfláció a Top 10-ben ...( világranglista Zimbabwe, Libanon, Venezuela, Törökország, Argentina, Irán, Sri Lanka, Rwanda, Suriname, Hungary)
twitter.com/janos_hary/status/1609497082280267776/photo/1
Én mindíg népem javát akartam, meg is szereztem.
uploads.disquscdn.com/images/019de432d4cb82b4bf10e4fdefc93fd568704bd6b169a99f1a688bead0cbe53c.jpg?w=800&h=316
Macskaszem
Persze, hogy nem hozták előbbre a vásárlást, mert nincs mibűűűű. Húsvét után lesz fizetés, nyugdíj, gyes, csalpótlék, bár az utóbbiból nem lehet nagy rohamot indítani a bevásárlóközpontokban.
jesz
Lenon után szabadon:...vásárolj, ne háborúzz!
simmering73
Pató Pálék szombaton mennek vásárolni. Akinek esze van az meg bevásárol hét elején.
simmering73
@KisTehen: Tököm bojtja. A sonkák már otthon vannak.
csak úgy....
@KisTehen: boci, rólad az a mendemonda a fideszben,hogy te 6 hónap alatt végezted el a 2 hetes troll tanfolyamot, ami miatt most 12 óráznod és hétvégézned kell, hogy ledolgozd a költségeket és keress is valamicskét!
jáger laszló
And mi lesz virágvasárnap!!!???
Szerintem semmi különös!!
Ezt is túléljük!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
@Eladott Ország: Ami itt "permanensen nő", bolsi szarkupac, az a ti hazudozással és hataloméhséggel párhuzamosan mozgó tetvesbolsi aljasságotok! Vagy a január-februári 24%-os inflációt a tetüfajtád már 10 évre előre hazudja meg nekünk!? Inkább azzal "dicsekedj", bolsiék elmebetege, hogy hasonló válsághelyzetben anno zsebmetsző Böszme efftársad fizu- meg nyugdíjellopással "mérsékelte" a népnyomort! Bokros efftársadról meg már ne is beszéljünk! Úgy látszik, a tetüfajtád nagyon hiányolja már, hogy ne csak az infláció, de még a "gazda" efftárs is a zsebében turkáljon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.