A szavazatok 52,86 százalékával Ligetiné Komáromi Gabriella (Fidesz–KDNP) nyerte a budakeszi időközi önkormányzati választást – közölte a Nemzeti Választási Iroda.

Egykori LMP-s politikussal tarolt a Fidesz az időközin

A vasárnapi szavazáson 577-en vettek részt a város 8. számú egyéni választókerületében, a szavazók közül 305-en választották Ligetinét, aki 2014-ben még az LMP színeiben szerzett mandátumot, de a 2019-es önkormányzati választáson már a Fidesz indította, a képviselő-testületbe viszont nem került be.

A mostani időközin az Tömösi Attila lett második függetlenként, 40,38 százalékkal, akit 2010-ben és 2014-ben is megválasztották képviselőnek a körzetében.

A körzetben azért tartottak időközit, mert a fideszes Balázs Ádám némileg meglepő módon lemondott.

A Somogy megyei Várdán az előző polgármester halála miatt polgármestert kellett választani, ezt az időközit ugyancsak vasárnap tartották. Öt jelölt indult, a győztes Kurucz Gábor 75,44 százalékkal nyert. 

Forrás: Telex

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bűnbak
FIDESZ - DK verseny: ki tud több gecit elszipkázni?!
Terminátor
Mög köll valamiből élni!
Ha nincs más amihez ért, köll a politikusi zsé!
Bűnbak
FIDESZ - DK verseny: ki tud több gecit elszipkázni?!
Nessy
@Horizont: 07,28 Tudod, néha megértem ezeket a gerinctelen embereket!, bár nem tartom sokra! Nem okoz nekik gondot ma ezt mondani, holnap azt, szívből utálni bárkit, bármiért, Nem ismerik a lelkiismeretet, a másokért aggódást, az empátiát.
De legfőképp nincs gerinc problémájuk, nem szorulnak időnként szobafogságra.
Nessy
@Horizont: Orbán hatalmát nem a "kiművelt emberfők száma" biztosítja. Csak Széchenyi szerette volna növelni a számukat anno. Orbán Platonnal ért egyet: "A lebutított, félelembe tartott tömeg előtt lehet a nagy megmentő szerepében tetszelegni!" Sikerül is neki!
ómió
Nyilván "az LMP-s múlt" tette! Így píszí hazudni!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.