Az új párt világos célja, hogy új szavazókat nyerjen meg egy balközép politikán alapuló kormányváltás érdekében.

Csak a párttagságom változik, nem az elveim! – Kilép az MSZP-ből Mesterházy Attila

A volt pártelnök, miniszterelnök-jelölt 23 év után távozik az MSZP-ből, már nem hisz abban, hogy lehet változtatni az MSZP vezetésének stratégiáján.

Véleményem szerint az MSZP már csak árnyéka önmagának, elvesztette országos politikai befolyását, társadalmi támogatását, és nekem úgy tűnik, nincs törekvés sem ennek visszaszerzésére. Pedig a választások óta eltelt egy évben lett volna erre alkalom bőven (infláció, energiaárak, háború, korrupció, tanárok sztrájkja, egészségügy, stb.)

– írja Facebook-oldalán Mesterházy Attila, aki szerint a tisztújítás óta eltelt 5 hónapban nem történt változás a pártban, ezért úgy döntött, távozik.

Szakács Lászlóval, a DK volt Baranya megyei képviselő-jelöltjével új pártot alapítanak, „Szocialisták és Demokraták” néven, mert úgy látják, hogy egy évvel a választások után úgy látjuk, hogy a DK egyedül nem tudja megszólítani az összes szociáldemokrata szavazót, a Fidesztől elforduló, korábban az MSZP-re voksolókat meg végképp nem.

Meggyőződésünk, hogy sok új szavazó balközépről, a szociáldemokrata értékrendet vallók közül jöhet csak. A kutatásokból jól látható, hogy több százezer olyan ember van, aki szociáldemokratának vallja magát, mégsem választ magának pártot a palettáról. Sőt, emellett többszázezer ember hagyta ott a Fideszt az elmúlt 12 hónapban, akik még mindig bizonytalanok abban, hogy kit válasszanak.

- írták.

Ezért helye van egy olyan új pártnak, amely szociáldemokrata értéket képvisel, igazságos Magyarországot akar, hisz a „szabadság-egyenlőség-testvériség” gondolatrendszerben, amely nemzeti modernizációt akar erős nemzeti érdekérvényesítés mellett, miközben nem kérdőjelezi meg Magyarország helyét az euro-atlanti szövetségi rendszerben.

Voltam az MSZP egyszerű tagja, frakcióvezetője, elnöke és miniszterelnök-jelöltje is. Sokat kaptam ettől a közösségtől, amit nem felejtek, amiért hálás vagyok, ezért mindig törekedtem is arra, hogy a munkámmal viszonozni tudjam ezt. Köszönöm a párttagok sok éves támogatását! Tudnotok kell, csak a párttagságom változik, nem az elveim!

- tette hozzá.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Van már egy balközép, szociáldemokrataságot hirdető párt- úgy hivják, hogy dk.
Tudod az attila, amelynek alapitója a ti opportunista, és fideSS-el üzletelő politikátok miatt hagyta ott az mszp-t. Azt az mszp-t, amelynek egyik sirásója éppen te voltál. Te aki megtorpedóztad önző érdekből a 2014-es választást, te aki a fideSS-el összejátsztva megakadályoztad a dk frakcióalapitását kétszer is, te, aki összetépted az öszödi neveket tartalmazó boritékot, te és párttársaid a mai napig nem néztetek szembe "Öszöd" valóságával, te és párttársaid- akik eltúrték és hasznot húztatok a puch, baja, szekeres...üzleteléséből. Te, akinek vastagon benne volt a keze, hogy Botka otthagyott benneteket- mert ismét csak a saját egód ,motiválta az mszp-t.
Te hirdetsz "elveket"-és alapitasz új pártot? , mert süllyed a hajó- amelynek méretes lékét éppen te vágtad ki.
Miért nem zabot hegyezni mégy kukutyinba?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Azt hiszi, "sok lúd disznót győz"?... - jelenleg épp a ludak egymást tollazzák.
ómió
Ez az! Forgácsold őket, Meseházy efftárs!
szegény hazám
Darabold a darabolhatatland. Kinyírtad Gyurcsányt. Kinyírtad az MSZP-t. Takarodj a sunyiba.
kereső
@jesz: 12:27 Újhelyi már korábban kilépett...csak a tények kedvéért.
Nyírfa
@jesz: 12.27

Szívesen, máskor is. :) Ha úgy adódik. :)
A nagy hármasra pedig bólogatok.
Tóth gyenge mint a harmat, súlytalan, nem is tudom, milyen szakma illene hozzá. A politikusi, nem.
Kunhalmi ígéret volt, két méterre tőlem tartott kiselőadást 2014-ben, Falus Ferenc főpolgármester-jelöltsége idején.
Akárcsak Falus, ő is autentikus személy volt a szememben, ahogyan beszéltek és amit mondtak, az abszolút elfogadható volt számomra.
És akkor jön a de, és ezen a vonalon a keserű kiábrándulás évei. Nem tudom, mi történt Ágival, de ő az a sokáig kitűnő tanuló, aki okos is, rátermett is, végül mégis megbukott.
Újhelyi szimpla karrierista a futottak még kategóriában. Valamikor figyeltem rá, értelmesnek tűnt, de nem elég erős a jelleme ahhoz, hogy kiemelkedjen a tömegből. Most DK-listán szeretne újból EP-képviselő lenni, ez is sokat mondó.

Remélem, nem voltam túl hosszú - hajlok rá. :)
( A suliban - középben is - , amikor levettem a szemüvegem felelés közben, a tanár menekülőre fogta: úristen, az Edit most kifejteni fog! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.