A kormány döntése 19-20 milliárdba kerül majd az MVM-nek.

A kormány megállapította, hogy minden forrás rendelkezésre áll ahhoz, hogy a rezsicsökkentést fent tudják tartani, vagyis az átlagfogyasztásig nem lesz változás

– jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. A miniszter szerint bíznak benne, ezt nem csak az idei év végéig, hanem tovább is tudják majd tartani.Gulyás bejelentette, meddig marad a rezsicsökkentés

Gulyás Gergely a Kormányinfón, 2023. március 23-án. MTI/Soós Lajos

Az energiaválságtól az egész gazdaság szenved, itt nem is tudnak mindenkinek segíteni, de a kis- és középvállalkozásoknak igen

– folytatta Gulyás. A kormány úgy döntött, beavatkozik a vállalkozások szerződéseibe. A korábbi szabályok szerint az egyetemleges szolgáltatásba, illetve utána a végső menedékes szolgáltatásba tartozó vállalatok, és az ebbe a körbe tartozó önkormányzatok, egyházak, alapítványok, ha december 31-ig nem kötöttek szerződést, akkor automatikusan az akkori árba kerülnek. A változás ebben lesz: a kormány lehetővéteszi számukra, hogy új szerződést kössenek a jelenlegi piaci áron, ami után jelentős árcsökkenésre számíthatnak.

Az ezzel kapcsolatos veszteségeket ilyen esetekben az MVM kénytelen viselni, ez 19-20 milliárd forintot jelent, de 14 ezer ügyfélnek segítség a döntés, ebből tízezer gazdasági társaság.

Forrás: 24.hu, Index.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Fenyöfa58: Milliárdokat! Lett légyeb covid, háború, ő sorba nyeri a milliárdos "közbeszerzéseket", háromszorosan túl árazva! 50ezer halott? Sok százezer földönfutó, sok ezer meggyilkolt civil? Neki mindegyik nyereséget hoz!
Qqberci
Qrrva sokba kerül nekünk ez a rezsicsöki...
Fenyöfa58
@Qqberci: @sgl: A LŐLŐ MINT kis VÁLLALKOZÓ MENNYI TÁMOGATÁST KAP ???
Nessy
@Fenyöfa58: Milliárdokat! Lett légyeb covid, háború, ő sorba nyeri a milliárdos "közbeszerzéseket", háromszorosan túl árazva! 50ezer halott? Sok százezer földönfutó, sok ezer meggyilkolt civil? Neki mindegyik nyereséget hoz!
Yeromos
A rezsicsókkentés eredményeképen elértük, hogy magyaroszágon a legdrágábbb a lakossági gáz. A gázár előre megy nem hátra.
lusta
Miután nálunk a legdrágább a rezsi (gáz, áram), nem is tudom mit védenek.
Rockxy
a válságot az okozta, hogy a ganébanda felemelte az árakat.
nincs hiány semmiből, csak a hazudozás van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.