A tavalyi aszályhelyzetre, az elhibázott brüsszeli szankciókra és az energiaválságra válaszul március végéig rekordösszegű, több mint 300 milliárd forintnyi támogatást fizettek ki a gazdálkodóknak – jelentette be a közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleménye szerint.

Pénzeső: Rekordösszegű kifizetésekről számolt be a miniszter
Fotó: Nagy István agrárminiszter beszél a magyar ebfajták génmegőrzését szolgáló kutatás genetikai eredményeiről szóló sajtótájékoztatón az Agrárminisztériumban 2023. április 3-án. MTI/Kovács Tamás

A tárcavezető arra emlékeztetett, hogy a magyar kormány megfeszített erővel dolgozik a mezőgazdasági termelők likviditásának megőrzésén.

Éppen ezért mindent megtettek a gazdálkodók által igényelt támogatások feldolgozása és a minél gyorsabb kifizetések érdekében. Ennek révén az elvégzett munkáért és a vállalt kötelezettségekért járó források rekord mértékben, több mint 300 milliárd forint értékben jutottak el az érintettekhez az idei esztendőben még húsvét előtt

- tette hozzá.

Nagy István kitért arra is, hogy az agrár- környezetgazdálkodási program keretében meghirdetett felhívások kapcsán

összesen csaknem 109 milliárd forint kifizetése történt meg március végéig.

Az ökológiai gazdálkodásban részt vevő termelők pedig mintegy 18 milliárd forint támogatásban részesültek. A Natura 2000 mezőgazdasági területeknek és más érintett területeknek nyújtott kompenzációs kifizetések mértéke meghaladta a 12 milliárd forintot. A Vidékfejlesztési Programban a területalapú támogatások tehát összesen 140 milliárd forint értékben érkeztek meg az érintettekhez.

A miniszter kiemelte azt is, hogy az I. pilléres közvetlen támogatás révén ugyancsak az idei évben januártól április elejéig 15 jogcímen született döntés 168,9 milliárd forint kifizetéséről, folytatva a tavalyi év utolsó negyedévében történt előleg- és részfizetéseket. Ebből csak zöldítés jogcím esetében 130 ezer termelőnek 44 milliárd forint, az egységes területalapú támogatások (SAPS) esetében pedig 124 ezer gazdálkodó 5,8 milliárd forint támogatáshoz jutott eddig.

A tárcavezető kiemelte,

a kormány mindig a gazdák mellett áll. Ezek a tények is jól mutatják, hogy az agrártámogatási rendszer összes lehetséges eszközét mozgósítottuk a nehéz gazdasági helyzet kezelése és a termelők megsegítése érdekében

- húzta alá Nagy István.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Maccska: állítólag te egy diplomás valaki, szerintem meg csak egy buta fasz! :)
a szellemi nívód a bányászbéka pitschája alatt 2 km- re! shikari ,te egy ótvaros buta paraszt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
drrotf
Nagy Pesta!Az is a támogatási szerződések része, hogy ha háborús és eus szankciók miatt infláció lesz akkor azt a kormány kiegyenlíti, támogatja a gazdákat, vagy csak ezt most úgy mondják a támogatottaknak ,hogy az vésődjön az agyukba, hogy a kormány ebben a helyzetben is támogatja őket?Ha igen , akkor csak arra válaszoljon Miniszter uram, hogy a az összes többi embert miért nem támogatja a kormány közvetlenül milliárdokkal, hiszen őket is épp úgy érinti a háború és az eus szankciók sora mint a gazdákat, és az én számlámra ezen címen még nem utalt semmit a kormány?
drrotf
@Maccska: Mit gondolsz? Nem készültem fel erre a felszólításra!Már nincs kapa és kasza a boltokban, mindenki készül!
jesz
húsvétig majd mindenkit kifizettek rekord összeggel?...
Én azért megkérdezném a gazdákat...
ómió
Nyilván, ezt is a "lopottból"! Így "píszí" a hazugság, efftársak!?
Lepényleső
300 000 000 000 000 Ft.,- és nekik ezért nem kell tüntetniük,- csak igényt bejelenteniük?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.