A tavalyi aszályhelyzetre, az elhibázott brüsszeli szankciókra és az energiaválságra válaszul március végéig rekordösszegű, több mint 300 milliárd forintnyi támogatást fizettek ki a gazdálkodóknak – jelentette be a közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleménye szerint.

Pénzeső: Rekordösszegű kifizetésekről számolt be a miniszter
Fotó: Nagy István agrárminiszter beszél a magyar ebfajták génmegőrzését szolgáló kutatás genetikai eredményeiről szóló sajtótájékoztatón az Agrárminisztériumban 2023. április 3-án. MTI/Kovács Tamás

A tárcavezető arra emlékeztetett, hogy a magyar kormány megfeszített erővel dolgozik a mezőgazdasági termelők likviditásának megőrzésén.

Éppen ezért mindent megtettek a gazdálkodók által igényelt támogatások feldolgozása és a minél gyorsabb kifizetések érdekében. Ennek révén az elvégzett munkáért és a vállalt kötelezettségekért járó források rekord mértékben, több mint 300 milliárd forint értékben jutottak el az érintettekhez az idei esztendőben még húsvét előtt

- tette hozzá.

Nagy István kitért arra is, hogy az agrár- környezetgazdálkodási program keretében meghirdetett felhívások kapcsán

összesen csaknem 109 milliárd forint kifizetése történt meg március végéig.

Az ökológiai gazdálkodásban részt vevő termelők pedig mintegy 18 milliárd forint támogatásban részesültek. A Natura 2000 mezőgazdasági területeknek és más érintett területeknek nyújtott kompenzációs kifizetések mértéke meghaladta a 12 milliárd forintot. A Vidékfejlesztési Programban a területalapú támogatások tehát összesen 140 milliárd forint értékben érkeztek meg az érintettekhez.

A miniszter kiemelte azt is, hogy az I. pilléres közvetlen támogatás révén ugyancsak az idei évben januártól április elejéig 15 jogcímen született döntés 168,9 milliárd forint kifizetéséről, folytatva a tavalyi év utolsó negyedévében történt előleg- és részfizetéseket. Ebből csak zöldítés jogcím esetében 130 ezer termelőnek 44 milliárd forint, az egységes területalapú támogatások (SAPS) esetében pedig 124 ezer gazdálkodó 5,8 milliárd forint támogatáshoz jutott eddig.

A tárcavezető kiemelte,

a kormány mindig a gazdák mellett áll. Ezek a tények is jól mutatják, hogy az agrártámogatási rendszer összes lehetséges eszközét mozgósítottuk a nehéz gazdasági helyzet kezelése és a termelők megsegítése érdekében

- húzta alá Nagy István.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Maccska: állítólag te egy diplomás valaki, szerintem meg csak egy buta fasz! :)
a szellemi nívód a bányászbéka pitschája alatt 2 km- re! shikari ,te egy ótvaros buta paraszt!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Pénzeső, gyerekáldás Húsvétra...!
Tegnap megszületett a negyedik unokám...! Gyönyörű kisgyerek, 3850/54... Mindig el tudok csodálkozni, hogy ki tudnak fejlődni ezek a csecsemők az anyaméhben..., még körme is van...! Egy hetet késett, szerintem most is csak azért bújt elő, mert lassan már vágni kell a körmeit...! :)
jáger laszló
Valamiből élni kell!!!I
Igaz gazdák??Ha nincs termés ,fizet a állam/köznép!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
verőce21
@fideszes gyökér: Az még várhat eldönteni... Mindenesetre az már kiderült, hogy a Taigetoszról nem kell ledobni...! :)
Nessy
@verőce21: Őszintén gratulálok a kis lurkó érkezéséhez! Jó egészséget a babának és a mamának! Neked kellemes húsvétot családod aprajával, nagyjával egyetemben!
justhpeter
@verőce21: Hosszú, szerencséséletet az újszülöttnek !
csak úgy....
@verőce21: gratulálok! remélem ,mire bölcsödés lesz a kis lurkó az öregapjának is megjön az esze, ami már a csöppség jövöje érdekében is fontos lenne! :)
csak úgy....
@verőce21: azt tudod,hogy egy rendes nagyapának gondoskodnia kell arról, hogy az unokája ne egy hazúg ,álszent világba szülessen bele,mint ö hajdanán?
csak úgy....
nagy pista beszámol arról ,amit késöbb 0rbán " átcsoportosít",- mondjuk focira mert az fontos...
csak úgy....
@Maccska: állítólag te egy diplomás valaki, szerintem meg csak egy buta fasz! :)
a szellemi nívód a bányászbéka pitschája alatt 2 km- re! shikari ,te egy ótvaros buta paraszt!
simmering73
@verőce21: A gyermekáldáshoz gratulálok. A pénzesőről nem írtál. Az is jött vele? Gondolom nem a gyes-re gondoltál.
Eladott Ország
@Maccska: Helyesen: rubelfidesz.hu Még helyesebben: Mocskos fidesz
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/319404114_5929193487131236_4089235554058252464_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=bNBX_qY6xv0AX8jqxHp&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCx1I0SXeEC7QI0drBp8_ku0831KfljNQfDvJ0IXQQGGg&oe=64358A4C
A rubeljobboldal választási kampányát a fidesz az ország költségvetésèből fizette számolatlanul!! A Magyar Választójogi Törvény a kormányon lévőknek rengeteg lehetőséget ad a visszaélésre! Ez nem véletlenül van, a fidesz a 2022 áprilisi parlamenti választások előtti 600 hèt alatt 300-szor módosította a törvényt a három szabadlábon lévő fideszes büntetőeljárás alatt álló ( Boldog István, Simonka György, Völner Pál) képviselővel biztosított kétharmaddal ! Miért van lehetőség visszaélésekre a magyar választásokon? Moslékkoalício ( fidesz-kdnp)
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/319496638_2719660948165185_6079031593809531228_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=M88xuuoMjJgAX8EDMbe&_nc_oc=AQk8UkfVHlDO8figDzsn3Q_CiamKg325k2WrlX8rzYneVfECaEGNBQYY71nbe9sScD0&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfA_n36gVhas7k_YVKXNuogShOgj2UVJlmt1Svd1vyWhCQ&oe=64355D68
csak úgy....
@Maccska: rám hazudod a kecskédet, te perverz állat? :)
eriggy a pék szomszédodat leszopni ,hogy legyen kenyered az asztalon...
csak úgy....
@Maccska: lassan már 0rbán is szégyenkezik a primitív,kecskebaxó híve miatt, aki állítólag nemzeti érzelmü,közben büzlik a kedvenc kecskéjétöl! :)
tibim, te egy unalmas elmebeteg aki csalódott a nökben és ezért csak kecskével hál ! :)
drrotf
Nagy Pesta!Az is a támogatási szerződések része, hogy ha háborús és eus szankciók miatt infláció lesz akkor azt a kormány kiegyenlíti, támogatja a gazdákat, vagy csak ezt most úgy mondják a támogatottaknak ,hogy az vésődjön az agyukba, hogy a kormány ebben a helyzetben is támogatja őket?Ha igen , akkor csak arra válaszoljon Miniszter uram, hogy a az összes többi embert miért nem támogatja a kormány közvetlenül milliárdokkal, hiszen őket is épp úgy érinti a háború és az eus szankciók sora mint a gazdákat, és az én számlámra ezen címen még nem utalt semmit a kormány?
drrotf
@Maccska: Mit gondolsz? Nem készültem fel erre a felszólításra!Már nincs kapa és kasza a boltokban, mindenki készül!
jesz
húsvétig majd mindenkit kifizettek rekord összeggel?...
Én azért megkérdezném a gazdákat...
ómió
Nyilván, ezt is a "lopottból"! Így "píszí" a hazugság, efftársak!?
Lepényleső
300 000 000 000 000 Ft.,- és nekik ezért nem kell tüntetniük,- csak igényt bejelenteniük?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.