Ha nincs ötlete, mit főzzön az ünnepek alatt, Németh Szilárd segít a problémán. Exkluzív betekintést adott az ünnepi menüjébe, és még egy receptet is megosztott a Mandiner olvasóival.
Fotó: Facebook / Németh Szilárd
A férfiaknak, a nőknek és a gyerekeknek is van ajánlata.
Nagypénteken
Szent Péter-hal petrezselymes burgonyával és citromos vajmártás kerülhet az asztalra.
Nagyszombaton
bográcsban készült velős, csülkös pacallal készülhet Németh Szilárd; ezt különösképpen a férfiaknak ajánlja.
A húsvéti rakott krumplit, a milánói makarónit pedig főképp az asszonyoknak, gyermekeknek ajánlja.
Húsvétvasárnap
csirkekocsonya kerülhet az ünnepi asztalra, „ahogy Márai Sándor szerette”, valamint székelykáposzta.
Húsvéthétfőn
a szendvicseké (tapasoké, bruschettáké) a főszerep nyúlmájpástétomos, snidlinges juhtúróhabos, paradicsomsalátás, sonkás tojáskrémes, padlizsánkrémes feltételekkel. Emellett Rákóczi-túrós pohárkrémmel, házi Sport szelettel, valamint tepertős pogácsával is készül Németh Szilárd.
Németh Szilárd még egy receptet is megosztott az olvasókkal. Így készül a húsvéti rakott krumpli náluk:
„Másfél kilogramm (kg) krumplit meghámozok, vékonyra szeletelem, a felét a kivajazott tepsi aljára halmozom, sózom, borsozom. A fél kg. nyers füstölt sonkát felkockázom, majd a krumplira szórom. Egy csomó medvehagymát és egy nagy fej lilahagymát apróra metélek, megy a sonkára. Jön rá a felszeletelt tíz félkeményre főzött (hatperces) tojás, sózom, borsozom; majd a krumpli másik felével befedem. Hat deciliter (dl) tejszínt elkeverek hat dl. tejföllel és némi sóval, majd ezzel nyakon öntöm, s máris mehet a 120 fokra előmelegített sütőbe három óra hosszára. Negyedóra pihentetés után tálalható, nálunk az asszonyok és a gyerekek kovászos uborkával falják be."
5 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Új hozzászólás