A költészet napján jön a két új emlékérme. Az egyik 30 ezer, a másik 7500 forintot ér.Fizetett már Petőfivel? Hamarosan újra megtehetné!

Kép: MNB.hu

A húsvéti hosszú hétvége után bocsátja ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a 200 évvel ezelőtt született Petőfi Sándornak és a 175 évvel ezelőtt kitört 1848-1849-es forradalomnak és szabadságharcnak emléket állító különleges pénzeket – számol be a Bank360.hu.

Az április 11-i forgalomba hozás nem véletlen, ez a dátum ugyanis – József Attila születésnapja után – a magyar költészet napja.

Petőfi Sándor arcképe először 1947-ben szerepelt magyar pénzen, amikortól papír 10 forintoson lehetett látni a költőt. A bankjegy 1992-ig volt érvényben.

Az új érmét kétféle változatban lehet majd kapni. A tükörfényes ezüst változat 30 ezer forintos névértéken kerül forgalomba, ebből összesen 6 ezer darabot vernek. A színesfémből készült, selyemfényű verzió 7500 forintba kerül majd, és 8 ezer példány lesz belőle. Az érmék egyik oldalán a költő arcképe látható majd, a másikon a Nemzeti dal első sorai olvashatók.

Forrás: Bank360.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Be tessenek röhögtetni ! Harmincezer forint ...Ezt még sepergetni sem lehet !
jáger laszló
Én nem fogom gyűjteni,mert könnyű lesz elveszíteni,mert kerek és L gurulhat...!! Én inkább maradok a jó öreg 20 ezresnél!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nyírfa
Fizetni vele??? Ez gyűjtőknek készül.
Péter2
Ez ha nem vicc , akkor semmi jót nem jelent , mert az annak a jele , hogy elinflálódott a forint , ezért kell a nagy címlet ! Magyarország kormánya jól teljesít , beérett a 12 év gazdaságpolitikájának az eredménye .
jesz
egy másik ilyen hírnél egyből beszoptam, azt hittem papírpénz lesz fizetőeszközként... Ahogy előttem írták, akkor bizony nagy a baj...de így, hogy gyűjtők örömére készült, így más...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.