Jámbor András a Schadl-ügyről kérdezte Rogán Antalt, ugyanis az ügy nyomozati anyagaiban többször is felbukkan "Tóni, Barbara és Ádám" neve.

Jámbor: "Rogán Antalt szembesítem a végrehajtó maffiában betöltött szerepével" – videó
Fotó: Facebook videó

A Párbeszéd képviselője pedig nehezen tud másra gondolni, ha Tóni nevű miniszterről van szó, mint Rogán Antalra. 

Jámbor András elmondása szerint márcsak azért sem tud másra gondolni, mert Rogán Antal feleségét éppen Barbarának, a miniszter kabinetfőnökét pedig Ádámnak hívják.

Azt kérdezte Rogántól, hogyan kapcsolódik Schadl Györgyhöz, és milyen kapcsolatban áll a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökével. Mint mondta, azt is tisztázni szeretné, hogy a fideszes képviselők és „a végrehajtói maffia” között mi a kapcsolat – írja a Telex.hu.

Jámbor azt kérte, hogy

államosítsák a végrehajtási rendszert, kártalanítsák a végrehajtói kar áldozatait az elmúlt harminc évből, és hozzanak új végrehajtási törvényt, amit azok írtak, akik most vád alá vannak helyezve.

Rogán Antal Jámbor kijelentései reagálva azt mondta:

Nem tudom, hogy Schadl és Schádl urak ugyanazok a személyek-e, vagy egyszerűen csak sajátos kiejtési módot láthatunk, de egyvalamiről biztosíthatom, sem az egyik, sem a másik nevű urat nem áll módomban megismerni, nem is ismertem és valószínűleg a jövőben sem fogom. Úgyhogy a kérdésére ezt tudom válaszolni nyíltan, tisztán és egyszerűen.

Rogán Antal "a baloldal sajátos logikájára is reagált", úgy véli, az elmondottak alapján megismerték, hogyan kellene működnie a baloldal szerint az igazságszolgáltatásnak.

Ha látnak egy önöknek tetsző újságcikket, akkor azok alapján azonnal vádat kellene emelni, és lehetőleg néhány napon belül ítéletet is kellene hozni. 

Rogán szerint ma Magyarországon jogállam van, amiben az igazságszolgáltatás úgy működik, hogy kivizsgálják az ügyeket.

Minden, gyanúként felmerült esetet kivizsgáltak, és ha jogszabálysértés gyanúja merült fel, ott a hatóságok tettek lépéseket, elindították a szükséges eljárásokat

- mondta Rogán. A minisztert viszont nem érdekli a Párbeszéd véleménye, csak a választóké, akik pedig szerinte áprilisban döntöttek.

Jámbor András újfent kiemelte, nem újságcikkekről van szó, hanem a nyomozati anyagokban szereplő tényekről és lehallgatási jegyzőkönyvekről.

Én nem vádoltam önt, azt kértem, hogy tisztázza magát. Ehelyett azt mondta, hogy soha nem találkozott ezekkel az emberekkel.

Jámbor megjegyezte azt is, hogy a miniszter nem beszélt arró, hogy a kabinetfőnökének milyen köze van a végrehajtói kar elnökéhez.

Furcsának találja a párbeszédes képviselő hogy sokszor beszélnek a Schadl-ügy főszereplői Tóniról mindenféle bizniszekkel összefüggésben, de Rogán azt állítja, hogy soha nem látta ezeket az embereket.

Jámbor szerint az igazságszolgáltatás nem műküdik megfelelően Magyarországon, és a végrehajtók jogszerűtlenül tesznek ki embereket a lakásaikból.

Magyarországon a jogszabályokat mindenkinek be kell tartania

– reagált Rogán Antal. Hogy betartjuk-e a jogszabályokat, vagy sem, az erre jogosult hatóságoknak kell kivizsgálnia szerinte. Ebben az esetben egy ilyen vizsgálat már lezárult.

Nem az ártatlanságot kell bizonyítani, hanem a bűnösséget

– tette hozzá.

Forrás: Telex

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@csak úgy...: dagad az ér a halántékán a patkányarcú görénynek..
kulabombaafityiszre
Azért érdekes,hogyan terelt a tóni amikor egy lehallgatási jegyzőkönyből kapott részleteket akkor nekiállt mellébeszélni mindeféle újság cikkekről.
rokker33
Ezt nehéz lesz bebizonyitani!Okosabb ő sok mindent tudhat!Sok sok évtizedes politikai karrier után nehéz lesz rajta fogást találni...
Terminátor
Lehet, hogy R fizeti az itteni trollokat is!
Jobb lesz vigyáznunk!
Tán jobb lenne, ha kritika helyett,
inkább dícsérjük O1G-t!
Törölt Nick
ArrogánTónyónak első és másodfokú bírósági ítélete van arról, hogy lehet bűnözőnek nevezni.
Egyébként hazudik mint fajtársai a fidkányok.
kulabombaafityiszre
@Maccska: tegnap, 20:07
A szezont összetéveszted orbán faszával.
Ez amit idéztek nem egy újságcikk volt amiről rogán hablatyolt hanem a lehallgatásokból készült jegyzőkönyv,tehát hivatalos írat.A benne szereplő három név pont passzol a rogán tónihoz,rogán feleségét éppen barbarának hívják és mit ad isten a rogán kabinefőnökének ádám a keresztneve.Ezek a nagy véletlenek,nahát. Szerepel még benne egy 35 évre szóló nagy üzlet.Véletlenül az autópálya koncessziót 35 évre adták ki.Természetesen a"független"ügyészség szerint nincs itt semmi látnivaló.
Na most képzeld el ezt meg mészaros lőrinc ,valamint baráti köre nyerte.Mindenesetre a koncesszió
ügyében az eu bizottsága elkezdett vizsgálódni.
ómió
De legalább ráhazudnod is sikerült valamit!?
csipetke
Teljesen nyilvánvaló,hogy ki az a tóni,barbara.és ádám. Van ebben az országban ember,aki elhiszi,hogy rogánnak semmi köze ehhez a dologhoz?És hogy polt szerint volt nyomozás,de nem derült ki semmi. Azért rogánnak tele lehet a liberója, mert ha völNER, vagy schadl beszélni fognak,akkor ennek a bandának annyi. Remélem, nem ketten akarják elvinni a balhét.
nyuggerpasi
Orbánt kihagyni ebből az ügyből, az nevetséges. Mielőtt bármit is lépett volna az ügyészség, az első dolguk Orbán tájékoztatása volt. Orbán pedig utasította Poltot, hogy a kilövési engedélyt megadja, de sem ő, sem más kormánytag neve nem szerepelhet a vádiratban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.