A friss Magyar Közlönyben jelent meg a hat bíró felmentéséről szóló határozat.

Novák Katalin felmentett hat bírót, de nem akárhogy!

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A bírói tisztség megszűnéséről minden esetben a köztársasági elnök mondja ki a végső szót. A felmentés formális közjogi aktus, az államfő gyakran dönt ilyen ügyekben az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének kezdeményezésére. A Magyar Közlönyben most Novák Katalin két határozata jelent meg hat bíró felmentéséről.

A jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény 89. § c) pontja alapján, lemondására tekintettel mentette fel Novák Katalin június 4-ei hatállyal.

A 24.hu szerint

"a bíró szolgálati viszonya akkor szűnik meg, ha vele szemben jogerősen szabadságvesztést, közérdekű munkát, elzárást szabtak ki, elrendelték a kényszergyógykezelését.

A másik bírónál az április 6-ai felmentés indoka a 84. § szerinti eljárás eredménye. A köztársasági elnök határozatában idézett joghely alapján visszafejthető, hogy a bírót alkalmatlannak minősítették, amit ő vitatott, nem mondott le tisztségéről, ügye ezért az úgynevezett szolgálati bíróság kijelölt tanácsa elé került. Végül ez a testület is megerősítette a bíró alkalmatlanságát, ezért kezdeményezte az OBH elnöke a felmentését."

Forrás: 24.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ennek alapján különösen érdekes, hogy a Schadl még a helyén van.
Az évszázad fideszes bűnügye nem jelent problémát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
VASTAGBŐR
@Nyírfa: Ha például mozillát használsz és mesterjelszóval véded a jelszavaid adatbázisát, a böngésző minden egyes hozzáféréskor megköveteli ennek feloldását, hogy hozzáférjen.

( ilyen a betöltés is a szövegbeviteli mezőkhöz, (( ami a login script file és a key4 )) és tartalmazza a felhasználónév + jelszó párost a webhelyre vonatkoztatva, ami vagy egy nick vagy egy email-cím általában .. mint itt is a propin )

A közlöny esetében ez azért meglepő mivel az üdvözlő oldalon bejelentkezés adat megadására alkalmas szövegbeviteli mező sincs csak keresőmező -- csak beljebb a /bejelentkezés oldalon ... oda pedig az jelentkezik be, aki a keletkezett saláta rendeleteket tölti fel oda.. az igazságügyi minisztériumhoz tartozó "dedikált" helyen, amit a RIPE-tól kapott ugyebár.

A röhej, hogy plussz be van állítva hogy a böbgésző ne töltsön adatokat látogatlan helyről, ennek ellenére felugrik a tábla pedig egy webhelyhez sem lett mentve login információ. ( ez az amit felajánl hogy mented e belépési jelszavad )

Kíváncsiak vagyok hány ember kapna kedvet a pegazus után egy-egy riporthoz vagy jelentéshez - akár jogosan feltételezve, hogy meglopják adait, adathalásznak, warezkednek ..

mondjuk a warezkedők meg inkább "burp suitehoz" vagy egy-egy "owasp"-hoz kapnának kedvet ...
VASTAGBŐR
@Nyírfa: Erről a beállításról van szó és a hozzá tartozó 2 file --------- files.fm/f/ah5has9a6

Többi böngésző is érdekes lehet.

A lényeg hogy az az ablak felpattan a közlönynél de mi a faszt akar az adatbázissal ... amikor még regisztráció sincs
Lehet a pega ? :D Mindenesetre évek óta így van .. lehet glitch .. de pega után nem tudni looool

Korábban több videó keringett a neten, dehát azóta sem valami nagy a backend meg a szenyorkodás xD
Nyírfa
@VASTAGBŐR: Köszi a tájékoztatást, én ugyan nem szoktam a közlönyt olvasgatni, így tudomásom sem volt ezekről a problémákról, de az információk mindenki szolgálatára vannak.
Ami óvatosságra int, az az, hogy a Propi által kínált olvasnivalóknál is többször bejelzett a napokban a vírusirtóm, hogy ártalmatlanította a fenyegetést. Nem emlékszem, hogy erre volt-e példa az elmúlt években.
ómió
Csak nem "efftársiak" voltak!? Ezért ez a rinya?!
VASTAGBŐR
@Nyírfa: Lehet átirányítás közben is történhet halászat.
Nekem itt még nem volt ilyen. Mail fiókból sose nyomj linkre közvetlen inkább nézd meg egy másik böngészőből.
Meg érdemes ezt használni linkre file-ra .. mindenre ... összképet ad az összevont maliciákról ...

www.virustotal.com/gui/home/upload

csak filoknál méretkorlátos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.