Rejtélyes okok miatt kimaradt Csák János kulturális és innovációs miniszter vagyonnyilatkozatából, hogy ő a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, ezáltal az sem derül ki, hogy e tisztségéért mekkora fizetést kap.

Hoppá! Hiányos a vagyonbevallás – Csák János elfelejtette, hogy a Fudan Egyetem kuratóriumi elnöke?

Nem Csák János az egyetlen, aki "kifelejtett" valamit a vagyonnyilatkozatból. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Bár a Fudan Egyetem projekt forráshiány miatt egyelőre áll, de az alapítvány működik, melynek vezetője Csák János. A 24.hu kereste a minisztert, hogy tisztázza a helyzetet, de a tárcától csupán azt a választ kapta, hogy sem tiszteletdíjat, sem más juttatást nem kap az alapítványtól. Ez azonban nem mentesíti az alól, hogy a díjazás nélkül ellátott tisztségeiket feltüntessék, főként akkor, ha vagyonkezelő alapítványban tölt be pozíciót.

Csák János mellett Zambó Péter erdőügyekért felelős államtitkár sem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában azt, hogy a dokumentum elkészítésekor még a Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagja volt. Az ügyben Zambó sem szólalt meg, csupán az agrártárca reagált – lényegében ugyanazt, mint Csáknál -, hogy az erdőügyekért felelős államtitkár nem vett fel díjazást az alapítványtól.

Forrás: 24.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Neeem,,ezek tényleg nem olyanok,,hogy felvegyék a juttatást..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
saccperkábé másfél milliót ér az elfelejtett kuratórium...amúgy szép ember, főleg a bajúsza...
Clavigo
Neeem,,ezek tényleg nem olyanok,,hogy felvegyék a juttatást..
namihami
A (saját bevallása szerint (???)) nem vett fel érte díjazást. Vagyis (mint ezekben a fideszállásokban) gyakorlatlag pontosan annyit kell dolgozni és annyi haszna van, mint az érte kapott díjazás.
És, ha igaz, hogy ingyé csinálta, legalább őszinte ! Fideszesnél az is kuriózum!
ómió
És az uniós "egyenlőbbség" jegyében neki, mint elnöknek, nem kellett "ejtenie" a kuratóriumi tagságot? Vagy nemlétező egyetemé még lehet?!
Nessy
nem létező egyetem, létező alapítványának kuratóriumi elnöke. Menniy az alapítványnak ajándékozott állami vagyon értéke? Tulajdonképpen mit csinálnak, a pénz felvételén kívűl?
Aki Én
@ómió: Te tényleg ennyire hülye vagy?
dr. prédikátor
érdekes, hogy ezek a köcsög fitymaszosok milyen feledékenyek ha pénzről van szó!!!
jáger laszló
Különbség
A vagyonbevallás nem azonos az adóbevallással!!!
Ez lehet hiányos is amiért nem jár semmiféle szankció!! csak ennyi
barátilag
J.L.
csipetke
A fudan még a kanyarban sincs, (reméljük a magyar adófizetők pénzéből nem is lesz) de ez a retek banda már évek óta felveszi a milliós összegeket a kuratóriumból a semmiért. Érdekes módon működik ez a magát kormánynak nevező halmaz, valami még nem létezik,igazából még el se dőlt,hogy lesz-e, de kuratóriumot rögtön csiholtak neki,amiből ezek a paraziták nem kevés pénzt kapnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.