A napokban kilőtt svájci farkassal kapcsolatban újabb információk láttak napvilágot: a természetvédőknek az lett gyanús, hogy az állat több mint 100 km/h sebességgel haladt a jeladója szerint – vagyis valaki járművel hozta hazánkba. 

100 km/h fölötti sebességgel "száguldott" a svájci farkas – Újabb brutális részletek derültek ki a bűncselekményről, amelynek áldozatává vált a rekorder védett állat

Fotó: Wolf Switzerland Group

"A műszerek (jeladó – a szerk.) szerint az állat egy időben száz kilométer fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton, vagyis valaki járművel szállíthatta a farkast, vagy annak jeladós nyakörvét" – mondta a neve elhallgatását kérő nyilatkozó a Boon.hu-nak.

"Az előbb említett esettel való szembesülés miatt a természetvédelmi szakemberek a jeladó adatai alapján keresni kezdték az állatot, végül Hidasnémeti közelében a Hernádban találták meg a farkas tetemét" – tette hozzá egy másik informátor. 

Az elkövető vélhetően a GPS jeladót tönkretette a nyakörvön, amit később a folyóba, de még adott jelet a rádiófrekvenciás műszer. Így találták meg a hatóságok a nyakörvet.

Egyes források szerint amatőr vadász lőhette le a farkast. 

"Azt hallottam, hogy ezt a barbárságot egy amatőr vadász követte el, aki nem ismerte fel, nem kóbor kutyára, hanem egy fokozottan védett nemes ragadozóra emelt fegyvert. Több állatvédő ismerősöm szerint agyon kéne lőni azt, aki ezt a barbárságot elkövette. Ami történt, az súlyos bűncselekmény, ilyen vadásznak nincs közöttünk helye – mondta az AcNewsnak egy környékbeli vadász.

A kilőtt svájci farkas rekorder volt

A farkas már hivatalosan rekorder volt. Átkelt több folyón és autópályán, keresztezett vasútvonalakat, vándorlása legmagasabb pontján pedig közel 3500 méteres tengerszint feletti magasságban haladt. Legtöbbször céltudatosan vándorolt ​​egy adott irányba, de időnként néhány napig (legfeljebb két hétig) egy helyben maradt, vélhetően pihenni vagy a bőséges táplálék miatt. Az M237-es a megtett 1927 kilométert tett meg a kiindulópontjától, amivel új európai csúcsot állított fel, jeladós farkas ugyanis ilyen nagy utat még sosem járt be a kontinensen.

Forrás: Boon.hu, AcNews

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
semmilyen joskanak hoztak, hogy kilohesse helikopterből.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
A helyzet az , hogy boldog, boldogtalannak adnak vadászengedélyt , leteszi a vizsgát , belép egy társaságba, befizeti a tagdíjat , aztán mehet a hobbi vadirtás , lőnek mindenre ami mozog itt a példa egyike , nagyon kevés kivételével , nemrég hallottam egy vaddisznó hajtáson lőttek szarvastehenet , benne volt a borjú ,és nem egyet . Megszüntetném ezt az úri murit , csak hivatásos vadásznak engedném a vad gyérítését !
Yoda69
semmilyen joskanak hoztak, hogy kilohesse helikopterből.
justhpeter
Sajnos az "előkelőségek" kedvenc időtöltése a vadászat. Az én legnagyobb örömöm az lenne, ha ebben a "kultúrkörben" egymásra vadásznának.
gina
OV barátai voltak, ugyan, nem vadász??... itt mindent lehet, jól szórkozik a fidesz patkány aki elkövette,, gondolom megint OV rohadó nyugatja ellen, ezt a szemetet kell kilöni...
jesz
egyszerű a képlet...az amatőr vadász be volt baszva, mint vadászhoz illik, oszt egyszerűen benézte a farkast kutyának...amúgy azt le lehet lődözni?
simmering73
Most éppen nyíregyházi az illető, azt se lehet tudni vadász, amatőr vadász (?), ha bebizonyosodik a tette akár börtön is kaphat (hahaha), de a végén el is maszatolhatják az ügyet. Attól függ, hogy politikailag megbízható e az ürge.
simmering73
@jesz: Kóbor kutyát erdőben akkor lehet lelőni, ha vadat hajt.
laja70
Ez és a hozzá hasonló vadásznak csúfolt egyedek mára már csak vadirtók. A tervszerű vadgazdálkodás a semjéni vadászmaffia hatalomátvételkor megszűnt!!! Ez már nem vadgazdálkodás, hanem vadgarázdálkodás!!!
Csizmás Kond
...és ismét az ordas...aki valamelyest is jártas a vadállatok vándorlási szokásaiban az tudja, hogy az nem tudatosan történik és nem térképpontosan. Egy farkas is megéhesedik és élelmet kell keressen, tehát nem a cél a fontos hanem a megélhetés és ez a déltudatos kelet irányú mozgása is nagyon feltűnő mert ugye csak a prédabecserkészés eltérítheti a direkt iránytó stb.
...szerintem ha tényleg ki is lőtték a többi csak mese hülyegyerekeknek.
szegény hazám
@gina: Én nem lőném le ezt a szemetet. Kitenném Svájcban oda egy melegítőben ahonnan a farkas elindult. Minden eszköz nélkül tenném ki. Azon az útvonalon jöjjön Hidasnémetiig ahol ez a barom lelőtte. Szerezzen közben magának kaját, szálást stb. Azt lőném le aki segíteni akar neki. Nem indítanék büntető eljárást ellene, legyen ez a megnevelése.
Aki Én
@Csizmás Kond: ...megéhesedtél, hogy ennyi butaságot hordasz össze, te vadállat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.