„Ha másképpen nem lehet megállítani az illegális bevándorlást, akkor készen kell állni kerítések építésére.” Elsőre akár azt is mondhatnánk, hogy az idézet 2015-ből származik és valamelyik magyar kormánypárti politikus mondta, nagy felháborodást kiváltva ezzel a bevándorláspárti brüsszeli folyosókon, ismét Orbán Viktor és a Fidesz Uniós mainstreamből való kiátkozását kiváltva. Megérzésünk ugyanakkor most nem jött be, az idézett mondat ugyanis Manfred Webertől, az Európai Néppárt Magyarországot rendszeresen kritizáló elnökétől származik, aki egy 2023. április 17-én megjelent interjúban mondta ezt. Persze Weber ezzel nem direkt módon ismerte el a magyar bevándorláspolitika helyességét és sikerét, de azért egy vállveregetést a magyar kormány is mindenképpen magáénak tudhat. A Néppárt elnökének mondatai az olasz migrációs helyzettel összefüggésben hangzottak el.

Forrás: vasarnap.hu
Feltöltő: vasarnap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Honnan, milyen úton érkeznek Itália gazdag mezőire azok a csúnya migráncsok? A tengeren? Akkor az országhatáron alapos alapozást igényel majd a kerítés. Vagy a partvonal mentén akarják felhúzni a pengés drót akadályokat? Vagyis az olaszok önmagukat kerítenék el a külvilágtól?
Biztos, hogy ezt jól átgondolták?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.