Falakat végső megoldásként kellene emelni, de ha másképpen nem lehet megállítani az illegális bevándorlást, akkor készen kell állni a kerítések építésére – erről beszélt Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke.

Orbán Viktor egyik kritikusa kerítéseket építene, hogy megállítsa az illegális bevándorlástOdd ANDERSEN / AFP

Manfred Weber szerint az Európai Unió újabb nagy migrációs válsággal áll szemben. Kijelentette, a EPP teljes mértékben támogatja Rómát a törekvésben, hogy egy tagállam se maradjon egyedül az illegális migráció nyomásával szemben, és hogy a téma elsőrendűvé váljon az európai politikában. Úgy vélte, az EU-ban közös akciótervre van szükség, de sem az Európai Bizottság, sem egyes tagállamok

nem követnek tudatos magatartást, nem figyelnek, nem cselekednek a komoly probléma ellenére.

A EPP elnöke hangsúlyozta, hogy Európa újabb migrációs válság előtt áll, amelyben készen kell lenni falak és kerítések építésére az európai határok védelmében. Elmondta, hogy a EPP kezdeményezésére az Európai Parlamentben a következő napokban rendkívüli vitanapot tartanak a migráció terhétől leginkább sújtott Olaszország iránti szolidaritási lépések elindításáról, valamint szorgalmazzák a kerítések építésének uniós finanszírozását is, hiszen azok nem kizárólag a nemzeti, hanem a közös európai határok védelmét hivatottak biztosítani.

Manfred Weber megkésettnek nevezte az Európai Bizottság februárban bemutatott migrációs intézkedési csomagját

hangsúlyozva, hogy évek óta ismételt ígéretek helyett fel kell gyorsítani az illegális bevándorlók visszatoloncolását származási országaikba, mert "ha egy bevándorlónak nincsen joga védelemre, vissza kell térnie hazájába".

A római kormány április 11-től hat hónapra, nemzeti szükségállapotot rendelt el az év eleje óta folyamatosan erősödő migrációs helyzet miatt.

Kormánybiztost neveztek ki Valerio Valenti személyében, aki hétfőn kezdte meg munkáját: első számú feladata az Olaszországba érkezett migránsok elhelyezése lesz a teljes befogadási rendszer átalakításával, a menedékkérők és az illegális bevándorlók megkülönböztetésével, a kiutasításra ítéltek azonosításával.

A kormánybiztos koordinálta országos migrációs intézkedésekre a négy baloldali vezetésű tartomány, Emilia-Romagna, Toscana, Campania és Puglia kormányzója nemet mondott.

Giorgia Meloni miniszterelnök bejelentette, hogy kormánya a menekültügyi rendszer szigorítását is javasolja a hatályban levő úgynevezett speciális védelmi státusz eltörlésével.

Utóbbit 2020-ban az Öt Csillag Mozgalom és a Demokrata Párt közös kormánya vezette be; a két évre szóló, többször meghosszabbítható menedékjogban majdnem automatikusan a tengeren keresztül érkezők részesülnek, még mielőtt benyújtják a nemzetközi védelmi kérelmüket.

Év eleje óta több mint 33 ezren érkeztek az országba, a tavalyi év ugyanazon időszakában mért kevesebb mint kilencezerhez képest. Az olaszországi táborokban jelenleg több mint 117 ezren vannak.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Úgy bizony. Kerítés mőgé zárni az egész fidesz bagázst a nyájjal együtt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Maccska: a cikk és a kerítés is egy idióta ötlet, már a középkor végén bebizonyosodott,hogy a falak,kerítés max. a szarvasok ellen jó!
tibim,te nyalás közben sosem gondolkodsz?! :)
Clavigo
@KisTehen: Mi történt ,Böcce..? Mitől vagy ilyen agressziv..? Fizetésemelést kaptál ?
csak úgy....
@KisTehen: boci, te egy ritka buta fax, téged már anyád is útálhatott a gennyes léted miatt, ki az a dk, te barmocska és miért foglalkozol vele ha énsem!? :)
csak úgy....
@Maccska: kerítés nálatok a diliház körül persze,hogy kell,te buta szutyok! :)
a közétek lövetés egy jó ötlet,- túl sokan vagytok gyogyósok abban a kicsi országban!
Németh István
Nagyon helyes egy tagállam se maradjon ki a tevőleges migráns kezelésből! Minden tagállam kapjon megfelelő pénzeszközt a migránsokat igénylő országoktól, hogy biztosítani tudja a megfelelő kezelésüker! Vagy lelövöldözni a határnál, és a tetemeket az Eu., vagy az adott ország költségén megsemmisíteni, vagy bevagonírozni a migrantyukat mindegy, hogy ukrán, vagy bármiféle népség >> és küldeni a fogadó országba HANGSÚLYOZOM annak az országnak a költségén akik a migránsokat fogadni akarják! Ha ez nem valósúl meg akkor le kell lőni a betolakodókat!
Rend a lelke minennek ezért >> az usa-nató geci banda takarodjon Európából az Eu. vezetése a bitófára aszalódni, az usa nagykövete a trippeles kurva anyjába a gebe lengeszervére tekert barommal csúszkáljon a soros-biden-rocsild pöcsére! Nagyon rohadjon meg >> kiutasítani az országból!
Németh István
Ennek a @durbincs: SÓGORNAK TÖKÉLETESEN IGAZA VAN! AZ >>> @sgl: @Istenakinin-csen: @balos: @m73: @namihami: @Havanagi: a mocskos pofáját csak tartogassa a farturó csilletöcskölő bérköcsög társainak : @Nanya: @Toller Béla: Béla Béla Maga mint 50IQ-s harcászati szakértő ? mint Akkor már maguk javába kő-papir -olloznak lent a bányába ? ki űl ? @PaulaFox: vigye ezeket a bérköcsögöket :mint @Giovanni Alba: @Alfa: @Emmersson71: @teuton: @Néro2: @Dr. Proktor: a bányás oláh farturó négyes ? bár @csipetke: @Sámannus: @Atesz19: @jáger laszló: szintén bányás állatok ? csak soroszsizsikek ? az 50IQ-ra csiszolt @balos: @Alfa: @Edebácsi: @Sámannus: @m73: @jáger laszló: @Nessy: @nejlontacskó: @fideszes gyökér: @Borsó: @justhpeter: @dr. prédikátor: @Törölt Nick: @namihami: @Mirabilis: @troppauerhumer: @kula: @Clavigo: @drrotf: @Havanagi: @fideszes gyökér: @Clavigo: +sorosista fasiszta antifák ? @Alfa: @koszpeko: @Aki Én: ? bérköcsög Pedofilo ? Szodomas Lágerpribékek >>> amigránsokat ha nem tudja az Eu-usa vezetése leállítani akkor szívesked-jenek az államok az önvédelmem eszközeikként kinyírni az illetéktelenől behatolni akarókat! az "O" korban is ezt tették, nem cicóztak >> az őrtornyok sem véletlenül épültek! Ennyi! Semmi szükség nincs a betolakodó aljas munkakerülő népségre!
Az usa-nató armada takarodjon Európából az usa nagykövete a náthás picsába a soros pöcsére, az Eu vezetése a bitófára rohadni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.