A polgármester mindent tagad. A szintén megvádolt közmunkásoknak mindene rámehet az ügyre.

„Fekete kasszába” mehetett a közmunkások bére, a vádlottak padján egy baranyai polgármester

Illusztráció: Pixabay.com

Csütörtökön megkezdődött a tárgyalása egy baranyai polgármesternek, akit azzal vádolnak, hogy csak papíron foglalkoztatott közmunkásokat 2015 és 2017 között – olvasható az Átlátszó.hu-n. A tárgyalásról beszámolva írják: a Baranya megyei, 300 fős Kárász független polgármestere, Lép Péter nem tett vallomást és tagadja a bűncselekmény elkövetését.

Három közmunkást vádoltak még meg, ők az Átlátszó szerint viszont azt vallották, hogy ellenszolgáltatás nélkül kaptak fizetséget. A lap arról számol be, a tárgyaláson az derült ki, nem végeztek rendszeres munkát és nem is kapták meg a munkaszerződésen feltüntetett bért, csak annak egy részét, havi 25-30 ezer forintot.

Nem tudtam, mi ez az egész, azt hittem, valamilyen segély

–idézik egyiküket. Rajta a vádirat szerint akár egymillió forintot is követelhetnek. Ezt nem tudná kifizetni, ezért elárverezhetik a házát is.

Az elhangzottak alapján a pénz másik fele (pontos összegről nem esett szó) a polgármesteri hivatalban maradt.

Hogy a „fekete pénz” vagy „fekete kassza” létezik, arról állítólag a képviselő-testület tagjai is csak később szereztek tudomást. Egyikük a bíróságon elmondta az Átlátszó szerint, hogy amikor rákérdezett, mire költötték ezt a pénzt,

a polgármester azt mondta neki, ebből fizette többek között a testület egyik év végi vacsoráját. A polgármester ugyanakkor a szembesítésen ilyenre nem emlékezett.

A polgármestert és két közmunkást nagyobb vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával, míg egy főt hamis magánokirat felhasználásával vádoltak meg. A költségvetést 2,4 millió forint vagyoni hátrány érte a vád szerint. A per szeptemberben folytatódik, akkor várhatóan már ítélet is születik.

Forrás: Átlátszó.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Designer
@Mirabilis: Nekem is volt már ilyen... NEM IS EGYSZER...
Pálinkás Pál
@Mirabilis: nem...csak tiltják a proxit,...használj tor-t...benne hídat...
Designer
@Mirabilis: Kizárt! Akkor nem tudnál kommentelni se!
ómió
És nem volt képes Czeglédy efftársékat leutánozni!?
Designer
@Mirabilis: Nekem is volt már ilyen... NEM IS EGYSZER...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.