Most nyilvános lenne az érintettek neve, nem úgy, mint a 2014-es kitiltási botránynál.

Volt magyar kormánytisztviselők kitiltására készülhet Washington

Illusztráció: Pixabay.com

Több volt magyar kormányzati tisztviselőt és kormányközeli szereplőt is érintheti az a készülőben lévő, a korrupcióra fókuszáló amerikai törvényjavaslat, amely alapján – ha a kongresszus elfogadja – vízumtilalmi listára kerülnek fel – írja washingtoni állami tisztviselőktől származó értesüléseire hivatkozva a Szabad Európa.

A készülő törvényjavaslat az amerikai külügyminisztérium külügyi műveletekről és kapcsolódó programokról szóló törvény 7031(c) passzusára hivatkozik, amely szerint külföldi kormányok tisztviselői és közvetlen családtagjaik nem jogosultak az Egyesült Államokba való belépésre,

ha az amerikai külügyminisztériumnak hiteles információi vannak arról, hogy közvetlenül vagy közvetve súlyos korrupcióban, illetve az emberi jogok súlyos megsértésében vettek részt.

A törvényjavaslat tavaly ősz óta készül, és több amerikai kongresszusi képviselő és szenátor készül az elfogadására a következő hónapok folyamán – ezzel jelezve, hogy nem nézik jó szemmel a korrupció mértékét Magyarországon.

A 2014-es kitiltási botránynál alkalmazott elnöki proklamációhoz képest lényeges különbség, hogy amennyiben most valóban sor kerül szankciókra, akkor az érintettek neve nyilvános lesz az amerikai külügyminisztérium honlapján.

Szerdán amerikai szankciós listára került az orosz hátterű, budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank és több tisztviselője, közöttük a „kémbank” magyar alelnöke, Laszlóczki Imre.

Forrás: Szabad Európa

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

percsi
Rogán szuper-titkosszolgálata túlment egy határon
A Rogán Antal politikai irányítása alá került “szuper-titkosszolgálat” közel egyéves működése alatt annyira megmérgezte a hazai és az amerikai nemzetbiztonsági szervek közötti viszonyt, hogy a washingtoni válaszlépés elkerülhetetlennek tűnik – legalábbis ezt rebesgetik nemzetbiztonsági körökben. De az európai szövetségesek sem bíznak már túlzottan a magyar szervekben.
hvg.hu/360/20230406_Rogan_Antal_szupertitkosszolgalat_pinter_sandor_kovacs_zoltan_andras_egyesult_allamok_oroszorszag_titkosszolgalatok_nemzeti_informacios_kozpont_NIK_TIBEK
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@Aki Én: " A határ a csillagos ég "..:):)
csipetke
Kár,hogy nem teszik meg 1-2 aktív politikussal, mondjuk kezdetnek madárfejűlajcsikával...Húúú, mi lenne itt akkor. Berendelné még a lőtéri kutyát is..
Eladott Ország
Na most mi lesz? A dagadt már nem mehet Grazba sem, hol fogják kezelni? Tokmakban egy dácsában? -Két bejáratott hely van ahol ellehet hisz ott élt hajdanán a nagy előd: Rosenfeld (Rákosi) Mátyás is. Az egyik a Kirgizisztáni Tokmak, a másik a Gorkiji területen lévő Arzamaszk! Ó mondd, te kit választanál? A dakota lovakat lelövik, ugye?
uploads.disquscdn.com/images/3924476471093efea569689abd07ce9375b04102cefc2d442f7972ee465f51d3.jpg?w=800&h=561
A kirgíziai Tokmakban üres lakás várta Rákosiékat, ahol víz sem volt, Rákosi hordta vödrökben. A szomszédoktól kaptak ágyat, takarót...
ocdn.eu/pulscms-transforms/1/VtNktkpTURBXy82MTJjNzU0ZDUwNTcyNTgxMDM3YWE3YWE3ZDMyNDM0Ny5naWaRlQLNAugAwsM
ómió
"Efftársi szövetségeskonform" módon!
ómió
@Eladott Ország: Tetübolsi önmagatokat mindig a "Zorbánnak" rajzolva ábrázoljátok?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.