Lesz gálaest, üzleti expó és látványszínház is.

Nettó 1 milliárd 150 millió (bruttó 1 milliárd 460 millió) forintért terveztet meg az Áder János nevéhez köthető Kék Bolygó Klímavédő Alapítvány egy idei fenntarthatósági rendezvényét, a Planetet – írja az RTL.hu.Másfél milliárdból terveztet zöld gigaexpót Áder környezetvédő alapítványa

Áder János a fenntarthatóságról ad elő esztergomi középiskolásoknak, idén márciusban. MTI/Bodnár Boglárka

Két olyan cég nyerte a közbeszerzést – az Unger Zsolt Grafikai és Szolgáltató Kft. és a Clair & Curtis Communication Kft. –, amelyek, mint írja az RTL, már dolgoztak az Áder-féle alapítványnak. Ezek üzleti expót, fjúsági látványszínházat, animációkat és médiakampányt, valamint a cateringet is megtervezik majd az idei rendezvény számára.

2021-ben már volt egy ilyen rendezvény, a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó. Áder – ekkor még államfőként – fővédnök volt. A Greenpeace Magyarország aktivistái tiltakozásul egy nagy lobogót tűztek ki a Planet Budapest helyszínén, mert szerintük az álságos volt, az Orbán-kormányok nem igazán törődnek a környezettel, 2010 óta erre minisztérium sincsen.

Az idei rendezvény fókuszában az élelmiszerrel kapcsolatos fenntarthatósági kihívások állnak.

A gondolatok átadását egy gálaesttel is segítenék. Összesen nagyjából 35-40 ezer látógatóra számítanak.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványt Áder János hozta létre 2016-ban, mintegy 85 millió forintból. Az összeget egy elhunyt, külföldön élő magyar hagyta a mindenkori köztársasági elnökre azzal, hogy fordítsa a magyarok javára. Az alapítvány egy tavaly márciusi törvénymódosítással bekerült a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok körébe. Áder jelenleg a kuratórium elnök, a testület tagja Lázár János építésügyi miniszter is.

Forrás: Rtl.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Pedig az efftársak egy ilyet "kommunista szombaton" végzett "társadalmi munkában" végeztetnének!
jáger laszló
Nagy rá az igény a zöldek és a kékek részéről!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
ezt a bajszos szart is el kéne földelni...
lampa laz
Kitalálták, h miből lehet újabb milliókat ellopni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.