Jövő évtől kezdve, beépülő jelleggel évi 61 711 834 forintot kell elkülönítenie a központi költségvetésnek, Orbán Viktor miniszterelnöki utasítása nyomán.

Orbán nagylelkű: a mi adónkból ad ezentúl még több pénzt a papoknak

Orbán megtolja még egy kis pénzzel a papokat, kár, hogy nem a saját zsebéből teszi. Forrás: Pixabay

A pénzt a Fidesszel jó viszonyt ápoló magyarországi történelmi egyházak alkalmazottai kapják meg jövedelempótlékként, a magyar állampolgárok által befizetett adóforintokból. Nagy szerencse, hogy állam és egyház szervezetei egyelőre még szét vannak választva Magyarországon.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek december végéig meg kell vizsgálnia az előirányzat felosztására vonatkozó jogi szabályozást, előterjesztést kell készítenie a felosztás új szabályairól – írja a 24.hu.

A kormány felhatalmazta a miniszterelnök általános helyettesét a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény végrehajtásáról szóló 231/2019. (X. 4.) Korm. rendelet 28. § (1) bekezdés c) pont ca) alpontja szerinti megállapodások aláírására.

Eszerint egyházi céltámogatásként kell tervezni azt a támogatást, amely a szolgálati helynek minősülő magyarországi településen hitéleti szolgálatot teljesítő egyházi személyek – külön megállapodásban meghatározott, az egyház belső szabályai szerint felosztható és az egyház belső szabályai szerint kifizethető – jövedelempótlékához kapcsolódik – írja az mfor.

Fotó: Pixabay

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
@KisTehen: "volna..volna" - ebből áll a propagandátok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Terminátor
Az elvett iskoláikat visszakapták.
Az önkormányzatok építettek helyette, állami pénzen iskolát.
Na most ezt kapják mög az egyházak!
Granulálok a kurmánynak, kivált Semjén Zsótinak!
Sakk Matt
@KisTehen: "volna..volna" - ebből áll a propagandátok!
namihami
Akkor így már lesz pénz a pajkaszegi templom felépítésére is? Az a cél legalább némileg hasznos lenne!
Clavigo
@KisTehen: Böccém...ezek csak maguknak különitenek el pénzeket.. Még jó sokáig kell kérődznöd,,mire erre rájössz .Drukkolok ..
ómió
Márpedig, efftársak, amikor 48. után fullra kifosztottátok az egyházakat, azt - igaz, nem efftársiasan - itt-ott ellentételezni illik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.