Az „orbáni infláció” kifejezést az Országgyűlés hétfői ülésén többször is alkalmazták az ellenzéki politikusok. 

Ez nem fog tetszeni Orbán Viktornak: új kifejezéssel támadja a miniszterelnököt a baloldalOrbán Viktor/Facebook

A DK-s  Sebián-Petrovszki László például a kérdések során érdeklődött: a márciusi adatok fényében a kormány még mindig fenntartja-e, hogy év végére egyszázalékos lesz az infláció. Emlékeztetett arra, hogy az ígéretek ellenére egy százalékot sem csökkent az "orbáni infláció", és egyre valószínűbb, hogy nem sikerül elérni a korábban megígért egyszámjegyű inflációs célt az év végére. Hozzátette: Európa jelentős részében már most egyszámjegyű a drágulás, még a háborúval sújtott Ukrajnában sem drágulnak olyan mértékben az élelmiszerek, mint Magyarországon.

A szintén DK-s Dávid Ferenc azt hangsúlyozta: februárról márciusra egyáltalán nem csökkent az infláció.

Nincs itt semmilyen infláció elleni vakcina, az orbáni infláció még mindig fékezhetetlenül tombol

– jelentette ki. Hozzátette: elértéktelenedtek a nyugdíjak, a fizetések emelkedése nem ellensúlyozza az áremelkedéseket – folytatta és negyedévenkénti nyugdíjkorrekciót, valamint a kereskedelmet terhelő extraadó eltörlését szorgalmazta.

A DK-s Barkóczi Balázs egy online sajtótájékoztatón hivatkozott arra, hogy a Bank360.hu számításai szerint három év alatt 53 százalékkal emelkedtek a lakáshitelek törlesztőrészletei, ennek köszönhetően pedig a harmadára esett a lakáshitelek iránti kereslet. Erről itt írtunk részletesebben.

Hozzátette: az "orbáni infláció" és a magas kamatok együttesen hosszú időre elintézték, hogy aki eddig nem jutott saját lakáshoz, az mostantól ne is jusson.

A kifejezést jó eséllyel felkapja majd a többi párt is, mivel egyrészt igen hangzatos, másrészt pedig jól ellensúlyozza, ahogy a kormány háborús inflációt emleget folyton.

Forrás: MTI

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Ehhez nem kell baloldal , a fideszt hívőkön kívül mindenki tudja , mi már régen így hívjuk valós nevet kapott a rekord méretű infláció !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nanya
@ómió: te barom ! mióta van Európában Argentína?
kuss--------> takarodj,te vakarék!
Nanya
@ómió: van itt egy óriási hiba: amikor megszülettél és a felsírt a szülész,na abban a minutában kellet volna úgy a falhoz vágni,hogy a fal másik oldala is foltos legyen.
a @shkari: haverodat meg a születését követő percben kellett volna visszadugni a másik lyukba !
de a @durbincs: ot is agyonnyomhatta volna a qrva anyja az első egy órában.
Nanya
@ómió: mindezek után------------> kuka -------veszélyes bio hulladék--------------> zárt rendszerű égető,hogy a környezetet ne szennyezze !
Ja és azt a tripperes jó qrva anyáddal foglalkozz !
ómió
@Aki Én: Ha ijesztően butát láttál, bolsiék fajkreténje, ezután kerüld a tükörbe nézést! Ennyit nem képesek neked mondani ott az elmeosztályon!? Vagy mondják, de már ennyit se értesz!? Hát, ez, ám, az "efftársi pech"!
ómió
@Nanya: Mi történt veled, bolsiék szarkupaca!? Csak nem összevesztél@Aki Én: efftársaddal ott az elmeosztályon, hogy már a világinflációt is "sikerült" Európára szűkítened!? Vagy a bárcáskurva anyád, az a trippeldús nem engedte, hogy megdugd, mert, amikor téged - amúgy helyesen - eleve a bolsi latrinába pottyantott, akkor, neked már ott a Biteszopást szánta felnőttkori elfoglaltságodul! Akkor, inkább keresd fel Bite efftársadat, akit, ha leszoptál, mindjárt enyhül a frusztráltságod!
Nanya
@ómió: gyenge vagy komcsi patkány. ne hidd,hogy szellemesnek tűnsz!
nem ! te egy senki egy nagyon,nagyon senki vagy,olyan akivel épp eszű ember nem áll szóba és itt éled ki az idótizmusod.

Egyébként baszdanyád ! neked az megy !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.