A Mol–INA-ügyben kilenc hónapja Ivo Sanader volt horvát kormányfő, most pedig Hernádi Zsolt alkotmányjogi panaszát utasították el, írta meg az MTI.

Elutasították a panaszt, marad a horvát ítélet Hernádi Zsolt ellen

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Mol Csoport közölte: Horvátország figyelmen kívül hagyta három független nemzetközi bíróság ítéletét, amelyek szerint megalapozatlan a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója elleni eljárás.

Az állami hírügynökség emlékeztet rá, a horvát legfelsőbb bíróság 2021-ben erősítette meg a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader és Hernádi Zsolt egyesített perében.

A testület szerint Ivo Sanader megegyezett a Mol-vezérrel, hogy 10 millió euró fejében a magyar olajtársaság irányítói jogokat szerez az INA felett, és a horvát olajipari cégből kivonják a veszteséges gázágazatot. A pénzt fiktív szerződés alapján Robert Jezic, a per koronatanújának céges számlájára kellett volna átutalni. 2009-ben 5 millió euró érkezett a számlára, a másik 5 millió eurót nem fizették be. Bár Robert Jezic azt ígérte, visszafizeti az 5 millió eurót, ez egyelőre nem történt meg.

Az ítélet után Ivo Sanader és Hernádi Zsolt az eljárásoknál tapasztalt súlyos igazságtalanságok miatt a horvát alkotmánybírósághoz fordult jogorvoslatért. A helyi sajtó szerint a testület azért kezelte külön a két ügyet, mert az elítéltek teljesen más okok miatt éltek panasszal.

A Mol Csoport szerint az alkotmányjogi panasz elutasításával újabb fejezethez érkeztek egy jogilag nehezen magyarázható eljárássorozatnak, hiszen a három független nemzetközi bíróság egyhangúlag kimondta, nem történt korrupció a Mol INA-ban történő tulajdonszerzésekor.

Ha pedig nem történt vesztegetés, akkor vesztegető sem lehet, tehát az egész eljárás, ahogyan azt mindig is állítottuk, megalapozatlan Hernádi Zsolt és a Mol ellen is.

Kiemelték, hogy a horvát cég a Mol irányítása alatt, a vállalatcsoport szerves részeként a térség egyik legjobb vállalatává vált az elmúlt 13 év alatt.

Forrás: mti.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Ha Horvátországba mész, tiszteletben kell tartanod a törvényeiket!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Ők a "függő ítéletek elkötelezettjei"!
jáger laszló
Most nekem ehhez mi közöm!!::
Szerintem abszolút semmi
csak ennyi
barátilag
J.L.
jesz
..."a horvát cég a Mol irányítása alatt...(...) a térség egyik legjobb vállalatává vált az elmúlt 13 év alatt"...

...-de azért biztos ami biztos, egy cellát tartsatok üresen...egyszer csak megcsípjük.
Sakk Matt
Ha Horvátországba mész, tiszteletben kell tartanod a törvényeiket!
VASTAGBŐR
Jó régi ügy.

Akkoriból az rémlik,hogy Horvát András Bandi bácsi sem a levegőbe beszélt lol
Macskaszem
Ne félj Zsóti, orbán megvédi a saját bűnözőit. Még a másokét is.
Eladott Ország
Még szerencse, hogy nálunk nem korruptak a politikusok és csak ott keveredett ilyesmibe Hernádi. De lehet, hogy nem is ő volt, hanem Gyurcsány vagy Brüsszel.
Qqberci
@Sakk Matt: Ugrott az adriai nyaralás :-)))...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.