Megfulladt egy 23 éves fiatalember az egyik Tolna megyei kórházban, mert az anyja kérése ellenére is darabos ételt adtak neki pépes helyett.

Meghalt egy 23 éves férfi, egy tolnai kórházban, mert az édesanyja kérése ellenére is darabos ételt adtak neki

Fotó: Pixabay

A Pécsi Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt állítja bíróság elé az etetést engedélyező orvost, és a beteget megetető ápolót is – írta meg a 24.hu.

Csordás Hajnalka, a Baranya Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az esettel kapcsolatban azt mondta, hogy az ügyészség pénzbüntetést kért a szakorvosra és az ápolónőre is arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket, és lemondanak a tárgyalás jogáról.

A fiatalembert 2 és fél évvel ezelőtt, 2020. október 24-én vették fel abba a kórházba, ahol a szakorvos és az ápolónő is dolgozott.

Egy vele született betegség miatt nyelési elégtelenség, heveny garatmandula-gyulladás alakult ki a fiatalnál, ami esetleges garatreflex gyengeséggel járt együtt.

Másnap reggel megetették a beteget, és darabos ételt adtak neki. Amikor az anyja érdeklődött a fia állapotáról, akkor azt mondták neki, hogy a beteg megfelelően reggelizett, és darabos ételt kapott. Az édesanya közölte a kórházi alkalmazottal, hogy fia csak pépes ételt fogyaszthat, majd erről telefonon tájékoztatta az orvost is. Az orvos feltüntette a lázlapon a 23 éves férfi speciális táplálkozási igényét.

Az ápoló délután a fiatal etetéséhez készült és észlelte, hogy nincs pépes étel, csak az általános étel, rizses ragu. Megkérdezte az orvost, hogy megetetheti-e ezzel az étellel a beteget. Az orvos hozzájárult ehhez, az ápoló pedig segített a betegnek enni, s kanállal etette őt.

A fiatal férfi azonban fulladozni kezdett az ebéd elfogyasztása után. Az orvos megpróbálta szabaddá tenni a légutakat, de beavatkozása ellenére is meghalt a beteg.

Forrás: 24.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
világszínvonalú eü...erre szavaztatok...
Pálinkás Pál
@KisTehen: bizony...jól mondod, normális országban a szektátokat már elintézték volna...de itt, a kárpát medencei birka akólban nyugodtak lehettek...baj majd akkor lesz, amikor a húgyagyú szavazóitoknál is leesik a " papír tallér "...
vacsi
@Pálinkás Pál: Buta és gonosz ember vagy...
jesz
@Nessy: az egyik unokám is ilyen gonddal küzd, ráadásul nem tudja jelezni, hogy csak pépeset ehet, mert süketnéma(is)...
Tudják róla, így járnak el(13éves)
Pálinkás Pál
@vacsi: ez nem igaz,...cseppet sem vagyok buta.../ IQ- m. magasabb mint nálatok egy taggyülésen összesen../...gonosz meg csak azzal,aki megérdemli...
Nessy
@jesz: Peches gyermek! Bár ettől függetlenül, ha a család megtanul vele jelelni, nincs probléma. Volt egy süket néma munkatársam, aki kitűnően olvasott szájról. Volt egy kis digitális táblája anno, amire egy ilyen gumivégű ceruzával tudott írni. Bár én remekül el voltam vele, szájról olvasva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.