Kedden délelőtt hirdettek elsőfokú ítéletet a vesztegetési és okirathamisítási ügyében.
Felmentették Bige Lászlót, de az ügynek még nincs vége

Fotó: MTI/Balázs Attila

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére azt mondta, hogy a bíróság bizonyíték hiánya miatt mentette fel a vádlottat, és az ügyészség bűnösség megállapításáért, és letöltendő börtönbüntetés kiszabásáért fellebbezett.

A vádirat szerint a vádlott 2009 év végén üzleti kapcsolatba került a cége termékének értékesítésével foglalkozó társaság vezetőjével. Találkozójuk során felajánlotta a cégvezetőnek, hogy nagy mennyiségű, valótlanul leértékelt műtrágyát ad át részére, melyet saját vevőkörének így haszonnal tud tovább értékesíteni, részben számla nélkül.

Az ajánlat arról is szólt, hogy a számla nélküli értékesítésből befolyt összegeket a férfi mindezért cserébe átadja a milliárdosnak. A vádirat szerint a megállapodás alapján több ezer tonnányi leértékelt műtrágya került a vállalkozóhoz, aki azt haszonnal értékesítette.

Az ügyészség szerint a készpénzért, számla nélkül eladott termékekért 2010. januártól októberig több alkalommal befolyt, összesen 135 millió forintot pedig a vállalkozó átadta a vádlottnak, a valótlan leértékelés ellentételezéseként.

Az ügyészség börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozta a műtrágyakirállyal szemben. Bige László végig tagadta bűnösségét.

Forrás: 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Tovább folytatódik a bigézés,de a játéknak 1X vége lesz
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
"Kartellügyileg" meg "lőn néma csend"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.