A pápalátogatás hete különleges alkalom arra, hogy az államfő kegyelmezési jogkörével éljen, ezért Novák Katalin arról döntött, hogy ebből az alkalomból széles körben ad kegyelmet – közölte csütörtök délután a Sándor-palota.

Novák Katalin kegyelmet adott a Hunnia-perben elítélteknek – A pápalátogatás miatt szabadulhatnak a terrorszervezet tagjai
Kép: Facebook/Novák Katalin

Közleményükben hozzátették, hogy a köztársasági elnök mások mellett kegyelmet adott a Hunnia-perként ismertté vált ügyben jogerősen elítélteknek is, akik esetében a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött.

A vád szerint a csoport 2007 és 2009 között hajtott végre molotov-koktélos és robbantásos támadásokat az akkori szocialista-liberális kormánytöbbség tagjainak ingatlanjai ellen, „meleg” szórakozóhelyek és egy jegyiroda ellen, valamint

bántalmazták a magyar Hír Televízió egyik műsorvezetőjét, Csintalan Sándor egykori szocialista politikust.

A Budaházy György által létrehozott Magyarok Nyilai elnevezésű terrorszervezet 2007 és 2009 között erőszakos cselekményekkel próbálta megváltoztatni a kormánypártok politikáját és félelmet kelteni a lakosság egyes csoportjaiban.

Budaházy büntetését idén márciusban aztán másodfokon, jogerősen 6 év fegyházbüntetésre mérsékelték.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Az ő kutyájuk kölke...
Hát akkor meg szarni a jogállamra...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sakk Matt
Aztán meg nem értik fidesznyikék, mi a gond a jogállamisággal az uralmuk idején!
kereső
Biztosan a pápa látogatásra tekintettel menesztették a vezérkari főnököt, a teljes máv-volán vezérkart, és ezért mondott le schadl és az egész vh. kamara.
justhpeter
@kereső: Ez a magyarázat nem csak Istennek és a pápának, de nekem is tetsző. Ami a lköpendő háziszárnyast illeti ő nem azért tette amit tett, mert felszólították erre, hanem azért mert alapvetően egy végtelenül szervilis beállítottsága mellett a politikai analfabétzmusa is erre predesztinálta, no meg azért, mert mindenképpen szerette volna megmenteni a honi kormányvezérelt igazságszolgáltatást a kudarc beismerésétől, miután a sok-sok évig elhúzódó eljárásban nevetséges indoklással röhejes ítéletek születtek.
kereső
@justhpeter: "Nincs nagyobb dögvész egy államban, mint a vallási buzgalom erkölcsösség nélkül"...
kereső
@justhpeter: Herczeg Zoltán divattervező meg még mindig börtönben...
ómió
Hát, ha egyszer már a "független bíróság" is összetéveszti az "antifa" terroristákat Budaházyékkal...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.