Küzdősportgálának hirdetik az eseményt, de könnyű belátni, hogy ennél jóval többről van szó.

Lelepleződött a titkos náci buli, Budapesten találkozik Európa szélsőjobbja a hétvégén

Illusztráció: Pixabay.com

Titkos verekedős nemzetközi náci bulit rendeznek a hétvégén Budapesten – derül ki a Telex.hu és a Bellingcat.com cikkéből. Az „European Fight Night”, vagyis Európai Harc Éjszakája a leírás szerint ugyan egy küzdősportgála, de könnyen belátható, hogy ennél többről van szó:

A szervezők között ismert szélsőjobboldali arcok is feltűnnek, köztük olyanok, akik már betiltott szervezetekkel is kapcsolatban állnak.

Az eseményt hirdető posztokból az is kiderül, hogy koncertek is lesznek, illetve szélsőjobbos divatmárkákat is árulnak majd.

A helyszín nem nyilvános ugyan, de a május 6-i dátumot például a szervezésben résztvevő magyar szélsőségers csoport, a Legio Hungaria is megosztotta. Bár nem nagy csoportról van szó, 2018-as megalakulása óta a Legio Hungariának a tetteivel sikerült felhívnia magára a figyelmet –  idézi fel a Telex. Többek között azzal, hogy 2019-ben megrongáltak egy zsidó közösségi központot, 2021-ben Budapesten leromboltak egy Black Lives Matter-szobrot, 2023-ban pedig állítólag egy szélsőjobboldali rendezvényről tudósító újságírókat támadtak meg. Egy 2021-es nyomozás során a Bellingcat azt is feltárta, hogy a Legio Hungaria egyik magas rangú tagja kulcsszerepet játszott a magyar válogatott labdarúgó-mérkőzésein történt rasszista és homofób megnyilvánulásokban.

A 444.hu érdeklődött a rendőröknél, tudnak-e a náci rendezvényről. Péntek délelőtt még az állt a cikkükben, hogy nem kaptak választ.

Forrás: Telex.hu, Bellingcat
Fotó: Pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@KisTehen: Ritka beteg állat vagy. Übereled sikarit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
A németek kitiltják, a magyarok befogadják! Hova jutottunk, és még meddig megyünk?
simmering73
@KisTehen: Ritka beteg állat vagy. Übereled sikarit.
Toller Béla
@KisTehen: Hja, a gulyásgergely a CPAC-on !
ómió
Maki efftárs már tavaly megmondta: őket külön képviseli!
pacal
"Orbán áltudományos intézete által szervezett amerikai CPAC, a másik az „Európai Harc Éjszakája” elnevezésű suttyó program, amely ugyanannak a szélsőjobboldali irányzatnak a része. A magyar sajtóban sajnálatosan csak a verekedő csürhe által szervezett eseményt nevezték náci rendezvénynek, pedig az Orbán által megnyitott CPAC ugyanolyan náci rendezvény volt, amit Orbán és az összes többi NER-pribék beszéde bizonyít, s ez utóbbi – a fehérgalléros nácik programja – a veszélyesebb.

Ez az állítás könnyen belátható, mivel az utcai verekedő náci csürhe tőlük kapja az ideológiát, a bátorítást, az identitást, a védelmet és sokszor a megrendeléseket is. Orbán gyakran használja az utcai (a futballhuligánokkal átfedésben levő) náci csürhét a társadalom megfékezésére és a demokratikus felfogású emberek megfélelmlítésére.
...
A fehérgalláros Orbán-nácik és az utcai harcos csürhe-nácik nem csupán összeérnek ideológiailag, hanem szorosan összetartoznak, egymást kiegészítik, ugyanannak a dolognak két oldala. Ezért az utcai csürhe nácikkal szemben soha nem lesz a fehérgalléros náci Orbán rendőrsége olyan kemény, mint ártalmatlan diákokkal szemben, akik nem olyan iskolába akarnak járni, amit egy rendőrbelügyes bunkó laktanyává alakít, s a szándékos elbutításukat szolgálja.

Míg a tanulni, okosodni, értelmes emberré válni akaró gyerekek és Orbán náci rendszere között kibékíthetetlen ellentét feszül, addig a fehérgalléros náci Orbán és az analfabétákból álló utcai náci csürhe között teljes a harmónia, elvi és ideológiai azonosság áll fenn. Ugyanazért harcolnak, más eszközökkel."

nepszava.us/a-ket-naci-fesztival-kozul-az-orban-szervezte-budapesti-cpac-a-veszelyesebb/
Virág Árpád
@KisTehen: Jön? Itt van helyben, itt született, keletkezett... Mondjak neveket? Az ivadékaik árnyékban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.