Napok kérdése, és már egy uniós jelentés is kimondhatja, hogy az Orbán-kormány durván visszaélt a Pegasus kémprogrammal.

Pegasus-botrány: Kész az uniós jelentés az Orbán-kormány visszaéléseiről

Illusztráció: Pixabay.com

Minden jel arra utal, hogy Magyarországon durván visszaéltek a kémprogramokkal, és azzal a céllal kémkedtek emberek ellen, hogy még nagyobb politikai és pénzügyi ellenőrzést szerezzenek a nyilvánosság és a médiapiac felett

– idézi a Népszava azt a jelentéstervezetet, melyet az Európai Parlamentnek a Pegasus- és más kémszoftverek európai használatának kivizsgálásával foglalkozó különbizottsága (PEGA) hétfőn készül elfogadni.

A szaktestület a jelentésen kívül egy ajánlásokat tartalmazó határozatot is jóvá fog hagyni a lap szerint: a Népszava birtokába került, összesen több mint 200 oldalt kitevő dokumentumok éles kritikával illetik a megfigyelő programokat a gyanú szerint törvénytelenül bevető tagállamokat és a jogsértéseket tétlenül szemlélő európai intézményeket.

A PEGA tavaly áprilisban a Pegasus-botrány miatt alakult meg: az okostelefonok feltörésére alkalmas izraeli kémprogramot több európai országban is felhasználhatták újságírók, aktivisták, politikusok megfigyelésére. A botrányt kirobbantó oknyomozók 300 magyarországi telefonszámot találtak a célszemélyek jegyzékén.

Forrás: Népszava
Fotó: Pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
...hát, a vér nem válik vízzé.
Dolgoznak a komcsi reflexek, a jó öreg megfigyelés, besúgás, megfélemlítés...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
tehát az unios pénzek kifizetése továbbra is szünetel! :) kölcsönre magyar...
Nessy
Az (i)gazságügyi miniszter nem tud róla, a helyettese, Völner Pál hatásköre volt! Völner meg a fideszben "védett férfi", a 83 millióval együtt, ezt is elintézi Polt Péter, hogy a feledés homálya borítsa!
Havanagi
@Nessy: Varga nem tud róla.Delegálta Völnernek,nem lehetett volna.Milyen igazságügyi miniszter az,aki nincs tisztában a saját feladatával?Nem adott neki orbán munkaköri leírást ?Nyilván megy a hazudozás, hátha megússza.
Nessy
@Havanagi: Most készül a törvény, ami felhívás feljelentésekre. Pl aki ellenséges megjegyzést hall a "magyar életmóddal" kapcsolatban. Csak tudnám, hogy az mi az ördögfüle!
Csizmás Kond
...kémprogram...mert az ugye azért van hogy mint a neve is bizonyija, kémkedjenek vele ...
...soros alapítvány... mert az ugye a különböző civil és külföldi szervezetekből álló hálózatokat tömöríti akik ugye a sötétebb színűek betelepítésére hivatott létrejönni és a kormányok megbuktatására vannak létrehozva...
..tehát egyik üti a másikat...
...
ómió
Na! A korruptbolsi brüsszeli efftársak már ezt is meghazudják!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.