Kinevezték az új művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkárt – írja az MTI-hez eljuttatott közleményében a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

Kinevezték az új művészeti helyettes államtitkárt
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szentmártoni Jánost május 1-jei hatállyal művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkárrá nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök.

Az új vezető Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter javaslatára lép hivatalba.

Szentmártoni János helyettes államtitkárként az előadó és alkotóművészeti, illetve közösségi művelődési terület szakpolitikai irányításáért felel.

Szentmártoni János Gérecz Attila-, József Attila- és Magyarország Babérkoszorúja Díjas költő, író, irodalomszervező. 2000-től a Magyar Napló Kiadó szerkesztője, majd 2010-től a Magyar Írószövetség, 2012-től ezzel párhuzamosan a Tokaji Írótábor elnöke 2019-ig. 2020-tól a Petőfi Kulturális Ügynökség Kárpát-medencei Programigazgatóságát vezette. A Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

Forrás: MTI/OS

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
"Petőfi Kulturális Ügynökség Kárpát-medencei Programigazgatóságát vezette. " Most akkor hogyan is lesz ez? Hiszen Petőfi "biológiai fegyver", métely, amely virust terjeszt- mint a demokrácia és a szabadság, a magyar szabadság!!! költője.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Új seprű jól seper!!??
Hát majd +látjuk!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Néro2
Ezeket a malacképűeket külön tenyésztik valahol?
Ennek is a művészet kimerül a csasztuskáknál.
Qqberci
Szegény Aczél Györgynek csak egy ilyen utód jutott?...
NKF
Nem vagyok kocsi,de ennyi államtittkár a világon nincs! Volt olyan államtittkár akinek három"szolgálati" autója volt! Dehát ez van! Ja,egyébként a komcsikat is kibaszottul utáltam!
Úgy látom,hogy ez a hatalom természete!
kereső
@Qqberci: Aczél György ezekhez a "kultúr izékhhez" képest egy nagyon művelt, és felvilágosult ember volt. Eszébe sem jutott volna Biológiai fegyvernek, mételyt terjesztő virusnak nevezni a liberalizmus képviselőit, benne Petőfit.
CsipkeRózsa
@jáger laszló: Az Orbán-kormány körül akármilyen új az a seprő, selejtnek bizonyul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.