Bátor döntésnek nevezte a terrorizmusért jogerősen elítélt Budaházy György, hogy Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott neki és társainak – írja a Telex.

Budaházy a kegyelméről: Bátor döntés volt Novák Katalintól
Kép: Facebook

Nemcsak Nováknak, hanem Varga Judit igazságügyi miniszternek is megköszönte az elnöki kegyelmet.

A Nyílt Sisak című műsorban úgy fogalmazott:

Ez egy bátor döntés volt. Sokan kritizálják a radikális oldalról, hogy csak egy enyhítést kaptunk, mintha csak egy harmadfokú ítélet lett volna, ami fölfüggesztettre váltja a büntetést.

Budaházy szerint azért mégiscsak kellett hozzá bátorság, hogy meglépje, ezért köszöni a köztársasági elnök asszonynak, igazságügyi miniszter asszonynak, meg minden döntéshozónak, aki a háttérben mozgott.

Mert gondolom, ez egy ilyen összehangoltabb dolog volt. Mindannyiunk nevében köszönöm.

- tette hozzá.

A köztársasági elnök Ferenc pápa magyarországi látogatásával indokolta döntését. Budaházy arról beszélt a műsorban, hogy a rabok várták a pápát, mert úgy tudták, hogy a szokás szerint ilyenkor amnesztiát kapnak.

Forrás: Telex.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Majd egyszer kérnek tőle (újra) egy szívességet...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
0rbánék még a budiházival is szövetséget kötnének,ha inogni kezdene a hatalmuk!
drrotf
Az aki súlyos bűncselekményt követ el és e miatt elítélik, szerintem a nem túl súlyos büntetését le kellene hogy töltse, mert ez talán visszatartaná a további hasonló cselekmények elkövetésétől, és egy pápai látogatás szerintem nem indok arra, hogy a köztársasági elnök egy jogerős bírói ítélet végrehajtását megakadályozza! Ez az ember nem okult az egész eljárásból, mert bár hosszadalmas volt a bírósági eljárás, ő még sem tanult az esetből, nem ismerte el hogy elkövette az ítéletben megindokolt bűncselekményt, és egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a jövőben tartózkodni fog hasonló cselekmények elkövetésétől!
Yoda69
@Béla333: Nem is olyan soká. Felek, hogy Hadhazy lesz a fideSS naci terroristák cél keresztjében.
Péter2
Inkább , ostoba ,buta , meggondolatlan döntés volt , az ország nemzetközi megítélését , ami amúgy sem jó , csak öregbítette !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.