Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sem hagyta szó nélkül azt a hajmeresztő folyamatot, amin a magyar nyugdíjak mennek át.

Gyurcsány a botrányosan elértéktelenedett nyugdíjak miatt kesergett, aztán előrántotta a DK-s csodafegyvert

Gyurcsány Ferenc emberarcú politikust villantott. Forrás: Facebook

A Propeller is megírta hétfőn reggel, hogy a hazai nyugdíjak szabadesés-szerűen értéktelenednek el. Konkrétan: egy teljes bejegyzést szentelt a brutális módon elinflált nyugdíjaknak, saját Facebook profilján, miközben a DK által feltalált "orbáni infláció" szókapcsolat virtuóz alkalmazásáról sem feledkezett meg.

Gyurcsány Ferenc tehát a következőket írta:

Eltűnt három hónap nyugdíja.

Volt nincs.

Rodolfo, a híres bűvész se csinálhatta volna jobban.

Írják: 27 százalék a nyugdíjas infláció. Azaz a tavalyi nyugdíj értékének negyedét felemésztette az orbáni infláció.

Ez messze több mint a 15 százalékos nyugdíjemelés, meg a 13. havi nyugdíj együtt. Aminek növekedni kellett volna az csökkent.

Mint ahogy csökken a legelkötelezettebbek bizalma is, hogy Orbán ezt még rendbe tudja tenni. Mert nem tudja.

Szerintem korábban se érdekelték olyan “apró” ügyek mint a nyugdíj. A világot akarja érteni, eszement teóriákat gyártva. Az se megy neki. Hogy mi megy? Lassan már semmi.

Ideje lenne menni.

Forrás: Facebook , Propeller
Fotó: Facebook

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Philip Marlowe: miért nem tájékozódsz, mielőtt lejáratod magad?
Vagy fizetett hazudozó vagy?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegény hazám
@Philip Marlowe: Tisztelt uram! Ön teljesen tájékozatlan nyugdíj ügyben. Tételesen ki tudom mutatni, hogy Gyurcsány vezetése alatt növekedett a nyugdíjam legméltányosabban. A malac valóbban ellopta a nyugdíjam jelentős részét, csak ezt úgy teszi, hogy a nyugdíjasok ne vegyék észre (a nagyobb tömeg és ostobábbak), mert a matek idős korban sokaknak nehezen megy. Az aljas politikai manőverek meg még tovább súlyosbítják a helyzetet.
Ezen kívül pedig említésre méltó még: szövege, hozzászólásai olyan alpáriak, hogy azokon illene önnek változtatni, ha valakivel érdemi vitát szeretne folytatni.
Péter2
Igaza van Gyurcsánynak , mert mikor ő regnált akkor Svájci index alapon számolták el , teljesen infláció követő volt a nyugdíj , 2011-ben a fidesz eltörölte , a Svájci index alapú nyugdíjkifizetést , azt most annyit ad amennyit akar , 1-2-3 % majd talán választás előtt dob egy kicsit ! A mostani nyugdíjkifizetéssel , a 12 év alatt rengeteg pénzt buktak a nyugdíjasok !
ómió
Bizony, a "csodálatos böszmei nyugdíjfelértékelődésre" - 1-2 havi nyugdíj ellopása - máig is "áhitattal emlékezünk"!
NKF
Én meg ettől a baromtól vagyok rosszul! De semmi gond,amíg lüktet Klárikájával addig mindig
meg lesz a 2/3-ad!
simmering73
"Nem Gyurcsány lopta el a nyugdíjukat, mint ahogy nem is Soros György, a migránsok, vagy Brüsszel. A nyugdíjuk elértéktelenedése Orbán nem megfelelő gazdaságpolitikájának köszönhető, amely olyan forintgyengülést okozott, mint még szinte soha semmi korábban. Mondjuk lehetne ott kezdeni, hogy az EU-n belül Magyarországon az egyik legalacsonyabbak a nyugdíjak, hiszen mint tudjuk, Orbán a munkaalapú társadalmakban hisz, vagyis addig érték számára egy magyar, ameddig dolgozik és szépen adózik, akkor viszont, amikor már megöregedett és nem adózik – persze minden vásárlásnál adózik, de nyilván nem erre az adóformára gondolok -, akkor jobb, ha inkább elviszi valamilyen betegség. Tudom, erős kijelentés ez, de azért nem véletlen, hogy a magyar egészségügy ennyire siralmasan rossz állapotban van, és évente több tízezren halnak meg olyanok, akik egyébként még élhetnének a mai napig."
kolozsvaros.com/2023/05/10/volt-13-havi-nyugdij-nincs-13-havi-nyugdij/
Aki Én
@Philip Marlowe: Valahogy a hozzászólásodból hiányzik a tényadat!
Vajon miért?...bruhahahahaha...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.