Hadházy Ákos független képviselő hívta fel a figyelmet arra, hogy Csőgör Pétert, az egykori nyomozót őrizetbe vették hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt a Karmelitánál történtek után.

Őrizetbe vett volt gazdasági főnyomozó: "Földre fektettek, hátrabilincseltek, rendesen, ahogy a tömeggyilkosokat szokták"
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Péter nem is olyan régen maga is rendőrtiszt volt, gazdasági főnyomozó, akit mondvacsinált okokra hivatkozva távolítottak el az egyre inkább megromló színvonalú rendőrségtől

- írta korábbi bejegyzésében Hadházy.

Hadházy Ákos szerdai bejegyzésében írt arról, úgy véli, ha sokkal több ilyen ember dolgozna a rendőrségen, ez az ország nem itt tartana.

Kiemelte:

persze, vannak még mindig igazi, elkötelezett rendőrök is, de nagyon sokan feladták már, vagy egyszerűen kilökte őket a pintérség.

Hozzátette:

Csőgör Péter egy valódi hős, és mint minden hősre, a megalkuvók röhögve mondhatják, hogy úgy kell neki, minek ugrált. De tudja, hogy az ilyen kiállások miatt lesz egyszer jobb hely ez az ország. Az ellenzéki közösségnek viszont mindent meg kell tennie, hogy megvédje őt!

Bejegyzésében kiemelte: " a Pétert jogtalanul letartóztató, védtelen diákokat tonfával verő, gyermekvédelmi könnygázzal áztató pribékek nem igazi rendőrök, hanem piros sityakos Orbán-testőrök voltak".

Ezek az ún. „készenléti rendőrök” a valódi munkát végző társaiknál jóval magasabb fizetésért malmoznak a laktanyában egészen addig, amíg nem kell diákokat vagy képviselőket bántalmazni.

Csőgör Péter tavaly nyáron még gazdasági főnyomozó volt Pest megyében, múlt héten már a kordont bontotta az első sorban – írja a 444.hu.

Csőgör Péter a lapnak beszélt arról, hogy mi történt pontosan a múlt heti tüntetésen.

Amikor a momentumos Tompos Mártont hátravitték, engem is megrángattak a rendőrök, próbálták elvenni a zászlót, de akkor még sikerült kiszabadulnom a szorításukból.

Mint mondta, nyolc óra körül újabb adag könnygáz után őt is berángatták a védett területre,

földre fektettek, hátrabilincseltek, rendesen, ahogy a tömeggyilkosokat szokták. Egy kicsit meg is tapostak, pedig senkit sem bántottam, és a kordont se rongáltam. 

Csőgör elmondása szerint a rendőrök azt mondták, rongálást és hivatalos személy elleni erőszakot követtek el. Mentőt kért, majd kórházba szállították, ahol megröntgenezték a fejét, de a szemét nem látták el, és a nehézlégzéssel sem kezdtek semmit. 

Fél tizenegy körül értünk a Gyorskocsi utcába, ott jöttem rá, hogy Tompos Mártont is bevitték. Hajnalig vártunk egy folyosón, ahol még pad sem volt. Mivel az előállítás legfeljebb nyolc óráig tarthat, négykor jeleztem, hogy akkor mennék.

Mint mondta, nem engedték el, sőt meghosszabbították a nyolc órát, – aminek nyolc órán belül kellett volna megtörténnie – jogellenes fogva tartás miatt feljelentést tett. Tíz órán keresztül nem árulták el neki, hogy miért állították elő, csak azt, hogy védőre lesz szüksége. Végül csak másnap reggel derült ki, hogy őrizetbe veszik csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak gyanújával.

Nem értette miért van ott, mondta a rendőröknek, hogy nem csinált semmit. Biztos volt abban, hogy ebből előzetes letartóztatás lesz, mert úgy gondolta, az ügyész nem fogja megnézni a videókat, csak a rendőri jelentésből tájékozódik majd. Második körben már rendesen megvizsgálták a kórházban, majd bevitték a fogdába.

„felemelő” volt abba a fogdába menni, ahová korábban én kísértem a megalapozottan bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható pácienseket.

Elmondása szerint a nyilvánosságnak köszönheti, hogy az ügyészségen még csak ki sem hallgatták, úgy engedték el.

Közölte az ügyész, hogy szabad vagyok, mert a mostanra rendelkezésre álló bizonyítékok alapján nem lehet őrizetben tartani, de még meggyanúsítani sem. Ilyet még nem láttam.

Mint mondta, eleve nagyon ritka, hogy valakit kihallgatás előtt vegyenek őrizetbe, az végképp, hogy az őrizetbe vett embert egyáltalán ki se hallgassák.

Csőgör kiemelte, nem a rendőrségre dühös, hanem azokra a rendőrökre, akik részt vesznek ebben.

A rendőrség, főleg az a része, ahová én is tartoztam, talpig becsületes, normális szakemberekből áll. Ez viszont a rendőrség másik oldala, ami a semmire is alkalmatlan. Hidász Mátét úgy ütötték, hogy teljesen passzív volt, szerintem ez nem rendőrhöz méltó magatartás

- mondta.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: 444.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Maccska: @Shikari: az idióta sziámi ikrek,akik az üres fejüknél nöttek össze és szeretik a kecskéket! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro2
Ezeknek a sisakosoknak ottan kék ruhában a karján piros alapon mi van írva , rajolva ? fityma csizmák 4 darab a várbeli desznyó arcképe vagy a nem létező Köztársaság valamilyen jele ?
Na mindegy majd odamegyek és megnézem.
Bár elnézve őket leginkább 4 darab fityma csizma lehet a jelük szakszerűen összeillesztve.
@Eladott Ország bizton tud képet is róla. Eredeti jól láthatót.
Nessy
Nagyon rossz napja volt egyik, másik zsernyáknak. Vagy eszébe jutott a nehéz gyerekkora. Azért viselkedtek nem igazán ember módjára! De hát mindent a fenemód védett személyekért !
Clavigo
@Pegero: Csillapodjál Mahmoud... A kecskéidre koncentrálj,,gyagyás.
ómió
Az exnyomozó efftárs már "elfelejtette", mi is az a hatóság elleni erőszak!?
Clavigo
@Pegero: Rád meg az eget rogyassza rád ... :):)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.