25 éjjeli műszak alatt dolgozott zavartalanul az egyik kutas, a másik csak háromszor próbálkozott.

Egy ügyes trükkel 9000 liter benzint loptak el Kiskunhalason

Illusztráció: Pixabay.com

Felfüggesztett börtönre ítélt a bíróság egy benzinkutast és ismerősét, míg egy másik kútkezelőre pénzbüntetést szabott ki üzemanyaglopás miatt – közölte Bács-Kiskun megye Főügyészsége.

A vádlottak több mint kilencezer liter üzemanyagot csapoltak le méretlenül egy kiskunhalasi töltőállomáson, kihasználva az egyik kútoszlop és az online kassza közötti kommunikáció rendszeres megszakadását.

A vádirat szerint a három vádlott közül ketten benzinkutasként dolgoztak a benzinkúton, a harmadik vádlott egyikük ismerőse volt. Az egyik kutas és az ismerős kétnaponta, többnyire az éjszakai műszakbeosztás alatt dolgozott:

Felváltva csapolták az egyik kútoszlopot, kihasználva azon időszakokat, amikor annak megszakadt a kapcsolata az online kasszával.

Az üzemanyagot részben járműveikbe, részben kannába tankolták. 25 műszak alatt 3,2 millió forinttal károsították meg a kút üzemeltetőjét.

A másik benzinkutas három alkalommal vitt el benzint ugyanígy, 300 ezer forint értékben.

A nagy értékű üzemanyaglopást elkövető benzinkutast és ismerősét 1 év 2 hónap – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélték. A másik kutassal szemben 150 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki. A kárt meg kell téríteniük.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
a lebukás lehetősége fel sem merült ezekben az IQ bajnokokban? Csak a lopáson járt az eszük, a bukta szóba sem jött?...kis mohók..
jáger laszló
A benzinen is L lehet csúszni nem csak az olajon...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sakk Matt
Miért kell ügyes trükknek nevezni az egyszerű sunyi lopást?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok