Összesen 17 tanácsadó segíti a főpolgármester munkáját.

Orbánnál is több tanácsadóval dolgozik Karácsony, de nem fizeti túl őket

Kép: MTI/Bruzák Noémi 

Idén 406 millióba kerülnek a Főpolgármesteri Hivatalban dolgozó tanácsadók és főtanácsadók – írja a hvg.hu. A városházi tanácsadók 2020-2023 közötti adatait közérdekű adatigényléssel kérték ki, majd elemezték.

Jelenleg 42 tanácsadó dolgozik a hivatalban, közülük 17 segíti közvetlenül Karácsony Gergely munkáját – teszik hozzá. A tanácsadók bruttó átlagbére nem elképesztően magas – a főpolgármestert segítők együtt havi bruttó 15,55 milliót kerestek idén februárban –, az elmúlt évek emeléseit pedig elvitte a mostani inflációs hullám. A lap kiemeli:

Nincsenek sokkal többen és nem is kerülnek jelentősen többe a Főpolgármesteri Hivatal tanácsadói, mint Tarlós István idején.

Ugyanakkor Karácsony Gergely eggyel több tanácsadóra támaszkodik, mint Orbán Viktor, ha a kormányfő 6 miniszterelnöki biztosát és 10 miniszterelnöki megbízottját számoljuk ebbe a körbe.

Karácsony a cikk megjelenése után a Facebookon magyarázta, hogy miért van ennyi tanácsadója a Főpolgármesteri Hivatalnak, erről itt írunk.

Forrás: hvg.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
,,Háromszázmillió forintot szakít évente Tarlós Istvánnak és helyetteseinek 37 tanácsadója, 800 ezret kap a hajléktalanügyi szakember"

Origó: ,,Fejenként átlagosan csaknem 800 ezer forint év végi jutalmat kapott Tarlós István főpolgármester 24 tanácsadója. Hogy kik azok a közpénzből fizetett személyek, aki javaslataikkal befolyásolják Budapest életét, nem árulja el a Városháza. Ez a Transparency Magyarország jogi igazgatója szerint törvénysértő."

,,Csaknem 20 millió forintot osztott szét tanácsadói között tavaly év végén Tarlós István, de a főpolgármestert közpénzből ötletekkel ellátó gárda tagjainak sem a nevét, sem a havi fizetését nem árulta el az Origo kérdésére a Főpolgármesteri Hivatal."

,,Havi 25 millió forintba kerül az a 37 tanácsadó, akik a Főpolgármesteri Hivatalnak dolgoznak. Közülük 17-en Tarlós István tanácsadói, fizetésük 500 ezer és egymillió közt mozog."

,,Három héttel a bukása előtt 33 milliós
tanácsadói szerződést kötött Tarlós István"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Akkor ezek talán inkább minősülnek szakértőknek, mint ""gyerekkori barátoknak""!
Lehet, hogy a szakmai tudás ezesetben fontosabb a párthűségnèl!?!??
jesz
ezek simán politikai léhűtők...sehol nem alkalmaznák őket, itt elférnek..
Aki Én
@KisTehen: Figyu már, te szétszakadt agyú, ostoba, beteg fasz!
Képtelen vagy egy ostoba gondolatot egyszerre, egy kommentben leírni?
Ha már késztetést érzel minden percben, te idióta.
Mindent teleszarsz, te naplopó bohóc.
Aki Én
@KisTehen: Hú, de beteg egy fasz vagy te önlájkoló lúzer. Tömény szánalom.
ómió
Még "elkúrni" is csak ennyi tanácsadóval képes a fővárost!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.