A Fidesz frakció emberei neki biztosan nem adtak még tanácsot – írta a főpolgármester.

Karácsony válaszolt, elmagyarázta, miért van ennyi „tanácsadója”

Kép: MTI/Bruzák Noémi 

Bár nem hiszem, hogy a 300 államtitkár országában ez lenne a legforróbb téma, de úgy látom, minden általunk átküldött, nyilvánosságra hozott adat, információ, beszámoló ellenére sem sikerül tisztázni néhány félreértést az önkormányzati tanácsadók dolgában

reagált Karácsony Gergely főpolgármester a hvg.hu pénteki cikkére, ami a Főpolgármesteri Hivatalban dolgozó tanácsadók magas számát firtatja.

Karácsony leszögezi: az önkormányzati tanácsadó elnevezés valódi köztisztviselőt takar, nem pedig valaki olyat, aki „mond két jótanácsot, aztán hazamegy”. Felhívja a figyelmet arra is, hogy beleszámolták a „tanácsadói” közé a fővárosi Fidesz frakció által foglalkoztatott önkormányzati tanácsadókat.

Bizton állíthatom, hogy ők nekem nem adtak még egy tanácsot se

– jegyzi meg. A főpolgármester szerint egyébként Tarlós István idejéhez képest „nagyjából” annyival dolgozik több ember önkormányzati tanácsadói besorolásban, mint amennyivel több embert foglalkoztat ilyen címen a Fidesz frakció.

Végül Gulyás Gergelynek is odaszúr Karácsony, folytatva a csütörtöki Kormányinfó után kezdődött Facebook-balhéjukat, és megjegyzi:

Megyek is, megveszem az ígért BKK-gyűjtójegyet Gulyás miniszternek.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
" Karácsony leszögezi: az önkormányzati tanácsadó elnevezés valódi köztisztviselőt takar, nem pedig valaki olyat, aki „mond két jótanácsot, aztán hazamegy”" Pedig az a fajta tanácsadók akik mondanak , vagy írnak valamit , és milliókat kapnak érte , na azok hol vannak ? Hát a fidesz körül , mennyi közpénzt elherdáltak a haverok , helyzetbe hozására ." kinevezett tanácsadó , az államtitkárokról már ne is beszéljünk , mint a kullancsok .
Nyírfa
A fidesznél alávalóbb dolog Magyarország legutóbbi 83 évében nem volt.
Aki még értetlenkedik azon, hogy fasizmus, majd nyilasuralom tarolta le az országot a múlt században, az most figyeljen, mert pontosan azok a folyamatok zajlottak, amelyeknek ma is a tanúi vagyunk.
Tanúi és résztvevői. Az utolsó, aki nem emigrál, lenne szíves lekapcsolni a villanyt, de előtte vésse be egy sziklába: Volt egy hazánk, Magyarország, de nem cselekedtük meg érte, amit megkövetel a becsület.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.