Sallai R. Benedek egy hosszú posztban ír arról, mennyire lehetetlen helyzet állt elő Túrkevén – és a város nincs egyedül a problémával.

„Mi a búbánatot csináljak?” – Megszűnik az orvosi ügyeleti ellátás Túrkevén, a polgármester kifakadtSallai R. Benedek/Facebook

Városunkban a sokszor kritizált Országos Orvos Ügyelet Kft. a Berettyó-Körös Többcélú Társulás teljes működési területét érintően (Mezőtúr, Túrkeve, Kétpó, Mesterszállás, Mezőhék) 2023. május 31-től a szolgáltatási tevékenységet felmondta

– jelentette be közösségi oldalán Sallai R. Benedek, Túrkeve polgármestere. A politikus teljes kétségbeesésében a lakossághoz fordult:

Tisztelt Túrkeveiek!

Önök szerint mégis mi a búbánatot csináljak? Honnan kerítsek a városba orvosokat, akik ügyeletben bizonytalan ideig, akár hónapokig ellátják az ügyeleti orvosi feladatokat úgy, hogy még azt sem tudni miből és hogyan tudjuk kifizetni. Az állam átszervezett egy nem túl jól működő ellátást egy sehogyan nem működő ellátássá és az átmeneti időszakra az önkormányzat felelősségét határozta meg. Természetesen a költségvetésünkben ilyenre forrás nincs, ezért jelen pillanatban fogalmam nincs, hogy miként tudjuk megszervezni az ellátást.

Majd azt a tanácsot adja a város lakosságának, hogy amennyiben bármilyen problémájuk akad, május 31 után a 104-es telefonszámon a mentőszolgálatot keressék. A teljes poszt itt tekinthető meg:

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Gondoltam, előre szólok!
Mivel nem kormánypártiként, hanem függetlenként lett Túrkeve polgármestere Sallai Róbert Benedek, biztosra vehető, hogy őt fogják hibáztatni, nem az összeomlófélben lévő egészségügyet!
Így legalább, két legyet üthetnek egy csapásra!
A bűnbak is megvan, és a híveknek sem kell gondolkodással erőltetniük, a már így is, kellően átlúgozott agytekervényeiket...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
...lehet éppen ezért újítják fel a temetőkbe vezető utakat,- és nem utolsó sorban így biztosan egészséges lesz az ország,
hiszen beteg ellátástalanságból fakadóan nem lesz,öregek pédig már csak a mesékben lesznek?
kulabombaafityiszre
@Philip Marlowe: etegnap, 19:52
Nem szóltam hozzáád pajtás.A krvnyd anyáddal folytass párbeszádet pajtás.A fene a krvyndt,pajtás.
Németh István
Nincs gond !! nincs orvosi ügyelet a barmok nyugodtan felakaszthadják magukat majd a hullakém elviszi őket! Ha összeekézték amgukat, majd elvéreznek, miért nem vigyáztak magukra!? ha pedig betegek mia fenének mentek aoda abetegségért! különben hova is tette a suskáta polgármester!?
Nessy
@Horizont: Nem kell addig várni! Van alapszervi párttitkárból, fideszessé avanzsált ismerősöm, meg hithű fideszes nyugdíjas is. ne tudd meg, mit össze tudnak sírni, ríni, hogy két hónap múlva kapott időpontot a reumára, vagy egy hét múlva a laborba. A múlt héten meg a piacon siránkozott egy másik az árak miatt. Pechje volt. Fájt a derekam, nyűgös voltam, közöltem vele: erre szavaztál, most élvezd! Kezdte a szankciókat, na sikerült úgy felbőszítenem a valósággal, hogy nem valószínű, szóba áll e még velem.
Németh István
Jaj, hogy csak hülyékkel ne hzzon össze a sors! > vidéken bizony a halotkémmel együtt megy a szálító is és elviszik, pont a fertőzés megelőzése végett! Ez előírás! Különben a helyi orvos jelentése alapján fordúlnak elő, tehát kettős az ellenőrzés!
Milyen pénzt? > azt bazd meg amit te is kapsz a mocskolódásaidért a nyalóséktól, amit az önkormányzatok beszednek adóból meg mindenféle sarcból! aztán szét osztják meg megtartják jutalom susinaka sok nemcsinálnak semmiért!! A hosszó un.bejelentkezési idő meg azért van mert a vészes tökvakarás és punci hergelés sok időt vesz igénybe és nem érnek rá! Kölönben ha nem gyógyul meg pártitkár elvtárs a hexencsószod vagy hat hónapig akkor tényleg beteg vagy, akkorra meg is van az időpontod! ha meg közben elmúlik akkor mi a szart dumáltál! Ezt úgy hívják gyógyító pszichológai terápia!
jobb ha az usa -nató, Eu, vezetők és az usa nagykövet távozásával foglakoztok!
Nessy
@Németh István: Az önkormányzatok szolidaritási adóját, az iparűzési adó felét a költségvetésbe a marslakók fizetik be?? Melyik rendelőbe, kórházba dolgozik, hogy ilyen magabiztosan nyilatkozik? Az fix, hogy nem kis hazánkba!
Ha válaszol kérem, próbáljon meg tisztességes hangnemben írni, Erős akarat csodákra képes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.