A kormány nem hangoztatja, de finoman enyhítik az ukrán gabonatilalmat.

Ezt nem reklámozza a kormány: szépen csendben enyhítettek a tilalmonA NAV szakemberei plombát raknak egy Ukrajna felől érkezett tranzitkamionra, miután mintát vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a jármű kukoricaszállítmányából a záhonyi közúti határátkelőhelyen 2023. április 17-én késő este./MTI/Czeglédi Zsolt

A Magyar Közlönyben megjelent rendeletmódosítás enyhén lazít az Európai Bizottság és Kijev által is bírált magyar gabona importtilalmon, amit áprilisban vezettek be – írja a 168.hu.

Ennek megfelelően az Ukrajnából származó, érzékenynek minősülő mezőgazdasági termékek, mint például a zab, a búza és a szójabab, Magyarország területére bejuthatnak a veszélyhelyzet ideje alatt is.

Kiemelik: az érintett termékeket csak akkor szállíthatják át az országba, ha a behozatal napjától számított 15 nap alatt elhagyják a területet.

A rendelkezések csak az érzékeny termékek Magyarországra történő fuvarozása során lesznek alkalmazandók, amelyeket 2023. május 2-án vagy azt követően szállítanak át Ukrajnából.

Forrás: 168.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Az EU úgy megfigyelmeztette a potrohos pojácát, hogy azóta is borogatja a seggét...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@Maccska: nedveske!Vigyázz,ha jön a vonat!
Németh István
Seggfejek vagytok >> a kormány nem tehet mást mint a kényszerpálya hatására engedni! Remélve nem fogják veletek és természetesen velünk megetetni a szennyezett gabonaféléklet! Nagy valószínűséggel hatalmas összegek áldozásával a károsanyag lebomlásának lehetőséheivel fogják akár takarmányként felhasználni!
Persze ebben benne van mikor a büdös kurva anyátokba fogtokrájönni arra, hogy ha a nemzet érdekében egyfelé húznánk ezen a téren is, ereményesebb ellenállást fejthetnénk ki! De mert a moslékok akár katonaként is kivitetnének benneteket a frontra a gyerekeitekkel együtt megdög-leni - mondjuk nem lenne kár értetek - akkor azért másként nyilatkoznátok! DEvan remény ! a buzsiság oktatása a nem-váltóztatás korszaka nektek is bejön egyszercsak észreveszitek, hogy a lányotok keféli a mamát! Csak gyereke nelegyen mert az is olyanhülye lesz mint ti!
jáger laszló
NP közben bejelentette
Legyőztük a brüsszeli bürokratákat gabonaügyben!!A harc azonban még tovább folytatódik...
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
"Óriási az enyhítés", efftársak! De, persze, nagyobbat is hazudhatnátok!
Toller Béla
Nem igazán látom a törvényes enyhítést, más dolog, hogy két hét alatt megnövekednek a veszteségek, akár 50 százalékot is elérhetnek ...súlyban, értékben, térfogatban, stb.
nemkati
@KisTehen: Ha több hetes a rendelet, akkor miért csak most jelent meg a Magyar Közlönyben? Mivel csak akkortól hatályos, amikor ott megjelenik, vagyis május 12-től - az meg nem több hete volt, ha jól számolok. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok