Több mint százmillió forintos veszteséggel zárta a választási évet a Fidesz.

Kiderült, kik adományozzák a legtöbb pénzt a Fidesznek
Fotó: Pixabay

Elkészítette a Fidesz a pénzügyi kimutatását 2022-ről:

a mindössze két oldalas dokumentum szerint a kormánypárt veszteséggel zárta az előző évet: 3,6 milliárd forint kiadása mellett csak 3,49 milliárd forint bevétele volt – írja a hvg.hu.

A kiadások közül a legnagyobb tétel a „politikai tevékenység kiadása” elnevezésű sor, erre a jobban nem körülhatárolt célra 2,5 milliárdot költöttek el a választási évben.

- A bevételek majdnem fele, 1,7 milliárd forint a központi költségvetésből származó párttámogatás,

- további 927 millió pedig szintén közpénz, a párt parlamenti frakciójának nyújtott állami támogatás.

- 208 millió forintot fizettek be a párttagok tagdíjként,

- 557 milliót pedig adományként kapott a Fidesz.

Az 500 ezer forintnál nagyobb támogatást befizetők nevét között szerepel többek között Paár Attila, a WHB építőipari csoport tulajdonosa egy egymilliós adománnyal, Baldauf Zsuzsanna, akiről évekkel ezelőtt az Átlátszó megírta, hogy 13 trafikhoz köthető a vele egy címre bejelentett Baldauf Lászlóval, a CBA alapítójával közösen úgy, hogy közben egy koncessziót sem nyertek, Szeivolt István, az Épkar Zrt. két ilyen nevű résztulajdonosa közül az egyik, és több fideszes politikus is, például Bartos Mónika, Győri Enikő, Kósa Ádám, Lezsák Sándor, Trócsányi László és Pócs János.

A részletes listát itt lehet megtekinteni. (A 190. oldalig kell legörgetnie.)

Forrás: hvg.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A birkák földjén nem kell olajat találni ahhoz, hogy valakiből milliárdos legyen. A fidesz minket adófizető állampolgárokat lopott meg a legjobban. Közpénzmiliárdokból könnyű adakozni, hogy rohadjatok meg!
twitter.com/search?q=birk%C3%A1k%20f%C3%B6ldj%C3%A9n%20vifdeo&src=typed_query
Eltűnt egy kis pénz! Az állami Számvevőszék ( ÁSZ) vezetője amikor 1,48 milliárd euró uniós pénz elköltéséről nem tud tájékoztatást adni.
twitter.com/csorike1520/status/1659332333047099393/photo/1
Problémák özönét jelezte a Budapesten tartózkodó uniós vizsgálóbizottság. "Nem érvényesül a szabad piacgazdaság a közbeszerzéseknél, a kormány az érintettek megfélemlítésével és konzultáció nélkül változtat törvényeket. Bizonyos diszkriminatív gyakorlatok hosszú ideje működnek Magyarországon, az Állami Számvevőszék pedig 1,48 milliárd eurót érintően nem tudott tájékoztatást adni."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Hát még azt is beleszámítanánk amit a közpénzből használt fel a fidesz! De nem baj majd a vazulosok akiket a fidesz és Orbán milliárdossá tett majd összeadják!
telegdilaci
@Eladott Ország:Azért ez elég felháborító hogy az ÁSZ-Fidesz kampány támogatását,még soha nem vizsgálta,annak ellenére sem hogy 2022-ben többet költött mint amennyi a bevétele volt,viszont az ellenzéket folyamatosan vegzálják,arra is kíváncsi lennék azok a magán személyek,akik fél milliós vagy milliós támogatásokkal támogatják azoknak miből van felesleges pénzük a guruló forintokra erről bölcsen hallgatnak,az rendben van mivel ők kapták,a guruló dollárokról meg visítanak gyalázkodnak, ezek után el tudom képzelni hogy ezek az Emberek akik magán Emberként milliókkal támogatják a Fideszt hogy állami támogatásból közpénzből vissza kapják,valamilyen formában!
telegdilaci
@Horizont: Kíváncsi lennék ezeknek rendben van az adóbevallásuk? valószínű hogy ne károsodjanak majd kizárólag a rájuk szabott pályázatban,amit megnyernek vissza fogják kapni! mivel ez egy következmények nélküli Ország!
jáger laszló
Engem húzzatok ki!!
Én 1 fillért sem adtam beismerem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Az efftársaknak, viszont, a "dollárgurítók"!
tothjani
A Fidesz a sajátjaként kezeli a közpénzt, igaz rengeteg élősködő söpredéket is el kell nekik tartani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.