Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki hét vármegyére. 

Ha hétvége, akkor riasztás: záporok, zivatarok, jégesők moshatják el a pihenéstMTI/Varga György

A met.hu előrejelzése szerint a hétvégén gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. A képződő gomolyfelhőkből délelőtt elsősorban délen, délnyugaton alakulhat ki helyenként záporeső, zivatar, emellett délutántól a keleti, délkeleti határ fölé is sodródhatnak záporos, zivataros gócok. Késő estére mindenütt megszűnik a csapadék. Az északi, északkeleti szelet több helyen élénk, főleg a Nyugat-Dunántúlon, illetve az északkeleti tájakon erős lökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Ami a riasztást illeti, a déli országrészben elégségesek a feltételek néhol zivatar kialakulásához. Eleinte jobb eséllyel a Dél-Dunántúlon, majd délutántól az Alföld déli és keleti részén, azon belül leginkább a délkeleti határvidéken alakulhatnak ki zivatarok. Zivatarban rövid idő alatt 20-30 mm csapadék, jellemzően kisebb méretű jég, 50-70 km/h körüli széllökés előfordulhat.

A citromsárga riasztás szombat délutánra és vasárnapra érvényes, hét vármegyére: Baranyára, Bács-Kiskunra, Békésre, Csongrád-Csanádra, Somogyra, Tolnára és Zalára.

Forrás: met.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Itt van a hétvége,de nekem olyan mint a többi.
Semmi extrém!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.