Novák Katalin Orbán Balázs sírjánál is fejet hajtott.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@Csizmás Kond: Katolikus hókuszpókusz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@bencemacska: Abban az időben Luther is ugyanazt hirdette mint a pápa...csak esetleg neki kevesebb csorgott be az egészből. Amúgy bár akaratlanul de ismét a nyugati erkölcstelenség jött elő, és bár voltak akkor is gátlásosabb emberek azok is igyekeztek a saját malmukra hajtani a vizet...így járt Luther is, mert bár nem érte meg, de az ő elméletéből született a reformáció...ami egyben újabb befizetések, kepék, adók na meg fegyveres vallástérítések sokaságát vonta maga után.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: "Édes Erdély"... ez a hajó már elment, már nem győz a "szittya fergeteg."
colibri
Novákról már azt kellene tudni, hogy hova NEM ment el. A mérgezett egér semmi hozzá képest, állandóan úton van. Rengeteg pénzt éget el a nagy csavargásaival, de orbáncéknak ez nem számít.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...olyan emberekkel mint te nem is lehetne...de szerintem vannak mások is
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 11:59
Si tacuisses, philosophus mansisses!
"így járt Luther is, mert bár nem érte meg, de az ő elméletéből született a reformáció...ami egyben újabb befizetések, kepék, adók na meg fegyveres vallástérítések sokaságát vonta maga után." írod te.

1517. október 31. A reformáció emléknapja, mikor Luther Márton nyilvánosságra hozta 95 tézisét. (???)
Csizmás Kond
@bencemacska: Azoknak a téziseknek még akkor semmi közük nem volt a reformációhoz. Ő csupán az egyházon belüli nézeteit akarta kinyilvánítani.
" 1516–17-ben Albert mainzi érsek búcsúcédulák segítségével próbálta összegyűjteni a szükséges források ráeső részét a római Szent Péter-bazilika felépítéséhez, illetve saját adósságai kifizetéséhez.[2][3][7][14]
1517. október 31-én Luther levelet írt Albert püspöknek, amelyben tiltakozott a búcsúcédulák árusítása ellen.[15] A levélhez csatolta a búcsúcédulák erejét és hatékonyságát kétségbe vonó vitairatát is.
Philipp Melanchthon írása szerint Luther ugyanez nap, 1517. október 31-én a wittenbergi Schlosskirche (vártemplom) kapujára ki is szögezte a 95 tételét. (Ekkor még nem állt szándékában szakítani a római katolikus egyházzal.)[1][7]
...summa sumárum az első reformációs elismerés Luther halála után úgy jó tíz évvel történt meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.