Ha nem vagyunk teljesen vakok, akkor érdemes lenne legalább más kárából tanulni – írja a Facebook oldalán Hadházy Ákos.

Hadházy szerint Orbán bebetonozott hatalmának ékes példája a török választás
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A török diktátor megint megnyerte az úgynevezett választásokat, vagyis azt az eseményt, amit ő választásnak nevez. A török ellenzék ugyan sokkal jobb állapotban van a magyarnál, a tisztességtelen körülmények között mégis ugyanúgy esélytelen volt, mint a magyar ellenzék.

Ha már magunk kárán nem tanuljuk meg, legalább a törökök tragédiájából vegyük észre: a tisztességes választások kiharcolása, a propagandagépezet letörése nem szimbolikus ügy, hanem a leggyakorlatiasabb kérdés. A valódi választások, a jogállam, a demokrácia kivívása nem a győztes választások utáni feladat, hanem a győztes választások elengedhetetlen feltétele.

- írta közösségi oldalán.

Kitért arra is, hogy az elmúlt években, de még az elmúlt hetekben is számtalanszor hallottam azt az ostobaságot, hogy Orbán Viktor rendszere kártyavárként omlik majd össze, amikor „a zemberek” majd saját bőrükön érzik az elcseszett gazdaságpolitika, a szétlopott ország pénzügyi következményeit.

Ha saját magunktól nem, legalább szegény törökök példájából lássuk, mekkora hülyeség ez. A törökök a magyarénál is nagyobb inflációval, leértékelődött valutával, kivándorlással néznek szembe, de Erdogan ugyanúgy tudja, mint Orbán, hogy egy jól kiépített propagandagépezettel az emiatt érzett harag könnyedén eltéríthető.

- tette hozzá a politikus, aki szerint ha saját kárunkon nem, akkor a legalább a törökök példáján vegyük észre, hogy mindenekelőtt a propagandagépezet az, ami miatt nem beszélhetünk valódi választásokról.

A független képviselő szerint a török, orosz, magyar autokráciák lényege, hogy végig úgy nézzen ki, mintha választásokon le lehetne választani a diktátort, de valójában szinte biztosan nem lehet. Az az ördögi a dologban, hogy a szinte szó által adott halovány remény fenntartása leginkább a hibrid rezsimek autokrata vezetőinek az érdeke.

Sok energiát fektetnek abba, hogy ez a szinte szócska ott legyen. Mert nekik tökéletesen megfelel, ha az ellenzék azt gondolja, hogy a tiszta választások feltételeit semmiképp nem lehet kivívni, akkor hát várjunk hátratett kézzel még négy évet, hátha majd egy jobb jelölttel és jobb kampánnyal sikerül.

Forrás: Facebook

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
"Kisértetiesen" hasonlit a magyar eredményhez. Az "ellenzék" a törököknél is a nagyobb városokban van többségben, ami max. az össz népesség kb. 30 %-át teheti ki. A vidéken élők a legszegényebbek és a legjobban "lebutitott" emberek, akik még mindig Erdogánra szavaztak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Maccska: 2002-ben több szavazattal buktak meg, mint amennyivel kétharmados lett.
Ebben az országban még soha, az átkosban sem működött olyan propagandagépezet, mint ma
szegfue
@Csizmás Kond: A helyes az lett volna, ha 20 év után nem Erdogan nyert volna... lehet, hogy ma a legtöbben a "rablópolitikát" hajszolják, de akkor is meg kellett volna próbálni, hátha az ellenzék jobban vezetné az országot. (Tudod, ha én mondjuk nem próbálom meg az 50 literes földes zsákot megemelni, akkor sohasem tudnám meg: elbirom még, vagy sem.) Az meg belátható, hogy ha valaki 20 éven keresztül az ország vezetője, akkor már nem igen müködik a realitás érzéke... teljesen elbóditja a hatalma. Ha elődeink megálltak volna a rokkánál, akkor ma nem lennének automata fonalkészitő gépek.
Csizmás Kond
@szegfue: ...:)...ez a próbálgatós marhaság az egész világon csak magyarországon divat, és csak akkor amikor a baloldal nem nyer. Egy ország vezetése, főleg mekkora hatalom a török is, nem próba szerencse kérdése. Minden választáskor mindenhol különböző táborok versengenek. Törökországban azért lett ilyen erős az ellenzék mert úgy a zunió mint amerika erdogán ellenes, ugyanis a svéd csatlakozás, az orosz barátság, az irán barátság meg a békepártiság egyik félnek sem tetszik és minden erejükkel azon voltak, hogy erdogánt valahogy menesszék...
Csizmás Kond
@szegfue: ...és zsák...fölösleges próbálkoznod biztosra állítom hogy nem fogod bírni...:)
szegfue
@Csizmás Kond: Neked ez a véleményed. Nekem meg változatlanul az, hogy -- független az országtól és attól éppen melyik párt képviselője van hatalmon -- 20 év uralkodás után változtatni kell, mert a hatalmon lévők teljesen elveszitik a realitás érzéküket... gyakorlatilag szinte nem látnak, vagy nem akarnak látni.
Egyébként a magaságyásba sikerült beleöntenem az 5 db 50 literes földet...rosszul tippeltél:))
Csizmás Kond
@szegfue: ...A vélemény az vélemény viszont a török választás ..vagy bármelyik ...nem attól függ hogy neked, nekem, bárkinek mi a véleménye. Az ott az ők hazájuk, az ők életük és az ők határozatuk. Ha ők így akarnak élni akkor abba másnak nemigen van beleszólása vagy elvárása, mert ha volna akkor az egész világ egy "ukrajna" volna...vagy lásd koszovó...talibok, szíria stb. ahol beleszóltak külföldről...
...tényleg elnéztem...kilót értelmeztem...na és egyben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok