Díjazás nélkül segíti a köztársasági elnök tevékenységét az a 16 személy, akiket tanácsadói csapataként mutatott be hivatalba lépésének első évfordulóján Novák Katalin államfő.

Kiderült, mennyi pénzt fial a tanácsadás Novák Katalinnak

Ők azok. Forrás: Facebook

A HVG közérdekű adatigénylést adott be arra vonatkozóan, hogy a Novák Katalin által felkért tanácsadók mekkora tiszteletdíjat kapnak.

A jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvény értelmében tanácsadót, főtanácsadót nem foglalkoztatunk, a Facebook-oldalon közzétett fotón szereplő tanácsadók díjazás nélkül segítik az államfő munkáját

– állította a lap kérdésére az Orbánék által Köztársasági Elnöki Hivatalról „Sándor-palotára” változtatott néven futó illetékes intézmény.

Novák Katalin Facebook-posztban mutatta be a maga köré gyűjtött, 16 fős tanácsadói csapatot.

Akkor bejegyzésében úgy írta, hogy a

magyarok előtt álló problémákat, kihívásokat vitattuk meg többek között a tudomány, a kultúra, a sport és a média világából érkezett tanácsadókkal, köztiszteletben álló személyekkel.

A tanácsadói csoportképen jól látható Lackfi János, József Attila-díjas költő, író; Andrásfalvy Bertalan, Széchenyi-díjas néprajzkutató, antropológus, az Antall-kormány kultuszminisztere; Vizi E. Szilveszter, Széchenyi-díjas orvos, farmakológus, az MTA volt elnöke; Czeizel Endre lánya, a gyógypedagógus Czeizel Barbara; továbbá a fideszes ex-miniszter Balog Zoltán is.

Forrás: HVG
Fotó: Facebook

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
És miben ad tanácsot ez a szedett- vedett társaság Kató néninek,ha szabad kérdeznem!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
hát ami tanácsot ezek a tanácsadók adnak a valóságról az bizonyos szinten biztos így működik!Azt a szintet úgy hívják,hogy a nemzethy gyilkosok klubja!
Béla333
Lehet, hogy közvetlenül nem adnak nekik pénzt, majd hazug módon, a fű alatt, ahogy a maffiában szokás.:

"Félmilliárdos bevétel Kovács Ákosnál, 177 milliós osztalék Sebestyén Balázsnál. Kulcsár Edina, Pataky Attila és Nagy Feró is jó évet zárt."
24.hu/belfold/2023/05/31/celeb-cegek-eredmenyei-sebestyen-balazs-majka-pataky-attila-kulcsar-edina-nagy-fero-gaspar-laci-kovacs-akos/

Aztán ne felejtsük, hogy a Szerencsejáték is mindig hálás a maffia talpnyalóinak...
Béla333
@Nyírfa: 19.56
A 24.hu cikke nem ezt sugallja...
De én nem látom a Shamarpa Kft. és a Phova Kft. üzleti kapcsolatait.
Nyírfa
@Béla333: Majd elolvasom, de kizárt dolognak tartom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.