Magyarország a rendelkezésére álló európai uniós források 86 százalékát felhasználta, ezzel az EU élvonalában van – mondta Navracsics Tibor  területfejlesztési miniszter csütörtökön Szekszárdon.

Hivatalos bejelentés: Magyarország már fel is használta az uniós források 86%-átMTI/Koszticsák Szilárd

Navracsics Tibor a Vármegyeházi esték nevű programsorozat vendégeként tartott előadásában megjegyezte: nem igaz az Európai Bizottság állítása, miszerint Magyarországon nem hasznosulnak az uniós források.

Közölte, az ország 14 ezer milliárd forint kohéziós forrást kap a 2021-2027-es európai uniós költségvetési ciklusban. Ebből négyezer milliárd forint megérkezett, ami folyamatosan érvényesül a vidékfejlesztésben. Tízezer milliárd forintról van megállapodás, az Európai Bizottság elfogadta a programokat, "csak még nem utalja a pénzt különböző jogállamisági és egyéb problémák miatt".

"Ezekről a tárgyalások folynak, amennyiben sikerült dűlőre jutnunk, a támogatások megjönnek" – tette hozzá.

Forrás: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"nem igaz az Európai Bizottság állítása, miszerint Magyarországon nem hasznosulnak az uniós források."

Maradéktalanul ellopódnak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@Pegero: tegnap, 23:09 Ezek a hawerjaid? Vagy te is szerepelsz a "remekműben"??
human
Nem az a teljesítmény, hogy gyorsan eltudnak költeni valami. Az a teljesítmény, hogy olyanra költsék el ami termelni fog, ami a befektetett 1 milliárd után újabb 1 milliárd bevételt hoz. Ezt hívják megtérülő, innovatív költésnek. Minden más pénzégetés.
Az nem innováció, hogy túlárazva felépítenek valami vasbeton épületet papíron valami funkciót adva nek és ez aztán csak nyeli a közénzt a fenntartási költségei miatt. Az nem az ország haszna, hogy ebből valaki egyszer meggazdagodott.
Istenakinincsen
@vacsi: Ez komoly? Azért vannak a pénzek hogy ellopja a fideSS--maffia, az 0rbán-klán, a holnapis talicskávaltolcsy-klán...meg amiről nem tudunk-klán ?!?
CsipkeRózsa
Remélem, Orbán nem költötte el azt az összeget, amit még meg sem kaptunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.