Egy szabolcsi emlékhely avatásán adta elő történelemfilozófiai téziseit a miniszter.

Navracsics megfejtette, mi teljesíti ki a „magyar géniuszt”, történelmi emlékhely is kell hozzá

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszédet mond a megújuló veszprémi várnegyed hivatalos megnyitóján a Szent Mihály Főszékesegyházban 2023. május 12-én. MTI/Katona Tibor

A magyar állam és a minket Európához kötő kereszténység a magyarság lételemét jelentik – mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szabolcson. Navracsics a községben létrehozott történelmi emlékhely avatásán mondott beszédet, ebben pedig azt is megfejtette, mi „a tanulsága a szabolcsi történelmi emlékhelynek”:

Bármilyen hódítóval vagy hódítási kísérlettel bátran, magabiztosan és önbizalommal nézhetnek szembe a magyarok mindaddig, amíg megtartják államukat és keresztény hitüket.

Navracsics szerint a nemzetek általában megerősödve kerülnek ki a „népirtási és hódítási kísérleteketből”, új korszakot tudnak nyitni történelmükben. Ennél sokkal veszélyesebb a miniszter szerint a hódításnak az a formája, melyben a nemzet a múltját, a történelmét és a kultúráját veszíti el, ezért fontosak a történelmi emlékhelyek.

A miniszter azt is kifejtette, hogy az állam, az intézmények és a hit tartja meg a nyelvet és a hagyományokat, kiteljesítve a „magyar géniuszt”, ami lehetővé tette az ezeréves magyar államiságot, a közösségek békés együtt élését, illetve a hódítók elleni védelmet.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Na ebből az ' emlékhelyből ' mennyit loptak a Nagy Hím Tag Társaid ?
Egyébként szónék neked mintágyünpíízbrüsszelből , hogy Magyarország egy emlékhely , hol Ország volt ott most trágyadomb leledzik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ittott
ez egyre hülyébb. egykor normális volt. most hogy bebukták az uniós pénzeket, már nem tudja mit beszél. de ezt a duma
bármely európai nemzetre igaz lehet. talán egy kis történelmi lecke jót tenne neki.
lusta
@ittott: Mikor volt ez orvosnál? Ez tudja egyáltalán, hogy az erdélyi rendek inkább vállalták a szultán fennhatóságát a nagy keresztény magyar király helyett?
namihami
Most ez megy határidő-bejelentések helyett!
Ez se nagyobb hülyeség vagy tévedési lehetőség! A feladat ezzel is teljesíttetett! És legalább nem a nemzetközi fórumokon égeti magát és az országot!
Néro2
@Qqberci: Már fájt. Fitymák csak előre kiutalt pííízből hajlandóak lopni.
Nekik minden előre jár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.