Matolcsy szerint Európa jobb helyzetben van most, mint 2008-9 után, és ebből az ígéretes fejlettségi pályából nem szabad kimaradni.

Matolcsy oda ütött, ahol a legjobban fáj Orbánnak – Miközben a miniszterelnök temeti az EU-t, a szakember szerint erősebb mint volt
Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart Matolcsy Györggyel, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökével. MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán januárban arról értekezett, hogy a jelenlegi európai politikai rendszer még ebben az évtizedben összeomlik. Az összeomlás után pedig szerinte következik a "visszatérés a hagyományhoz", a konzervatív Európának pedig mindehhez egy vezetőre van szüksége. Ezzel szemben a MNB elnöke szerint gazdaságilag erősebb az EU mint valaha.

Előbb-utóbb kötelező lesz bevezetnünk az eurót

– mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Kossuth Rádióban. Az MNB világos álláspontja az, hogy ha elérjük az Európai Unió átlagos fejlettségi szintjének nagyjából 90 százalékát, akkor már felkészültek leszünk.

Matolcsy szerint ez felelőtlenség volna, példaként Szlovákiát és Görögországot említette, akik szerinte felkészületlenek voltak.

Felkészületlenül belépni a gazdagok klubjába veszélyes.

- jelentette ki.

Matolcsy szerint Európa jobb helyzetben van most, mint 2008-9 után, ám ez nem azt jelenti, hogy idő előtt be kell lépni az eurózónába, de maximálisan arra kell törekedni, hogy minden európai uniós gazdasági és pénzügyi programban benne legyünk. Ugyanis a 2020-as évtizedben az Európai Unió sikeres lesz, bár most még kevés jel utal erre.

Ismét elmondta, hogy az elmúlt három év Magyarországon a költségvetési fegyelem elszállásáról szól, az egyensúlyt helyre kell állítani.

Matolcsy szerint úgy kell helyreállítani az egyensúlyt, hogy

közben nem zuhanunk egy mély és hosszú recesszióba.

Forrás: HVG

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Szemmel láthatóan elég régóta különböző véleményen vannak. obánc és az ő "jobbkeze." Ez van, de lesz ez még így se! Már most szinte biztos, hogy csődközeli állapotban van az ország, de ezt tőlük sosem tudjuk meg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nanya
@ómió: rövid leszek. BASZDANYÁD !
ómió
@Nanya: Megdugtad már a bárcáskurva anyádat!?
Nanya
@ómió: a tiédet biztos ! ja ,neeeem !
úgy tudom gonoreás ,vagy szifiliszes a ténsasszony !
ómió
@Nanya: Ja, hogy most szült néked tőled egy "öcsikét" a bárcáskurva anyád! Az más! Kell az elmebajos szarkupac fajtádnak az "efftársi utánpótlás"!
ómió
@Nanya: Rád hullott és tetvesbolsiként rám hazudod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok